Herhalingen, herhalingen en… ‘Thuis’: zo ziet jouw VRT-avond eruit op deze stakingsdag

Herhalingen, herhalingen en… ‘Thuis’: zo ziet jouw VRT-avond eruit op deze stakingsdag

Foto: BELGAIMAGE

Een 24-urenstaking bij de VRT zorgt voor herhalingen, de hele dag door, met als grote uitzondering Thuis. Zenders Vier en VTM pakken uit met nieuwigheden als Topdokters, Help mijn borsten staan online en Beat VTM. Toch heeft de VRT goed nagedacht over zijn alternatief zendschema, waardoor je misschien niet meteen naar de zapper grijpt.

Op Eén wordt de namiddag gevuld met De televisieroute, waarin reporter Ben Roelants op zoek gaat naar de leukste verhalen uit zestig jaar televisie. Komen voorbij: de Kapitein Zepposmolen, de bospoepersboom uit Van vlees en bloed, de set van Thuis, de IQ-kwis en Schipper naast Mathilde. In de vroege avond is er geen Dagelijkse kost, maar wel Jeroen Meus met Goed volk. De chef-kok trekt er naar Frans-Vlaanderen.

(lees verder onder de post)

Na Het journaal van 19 uur trekt Tom Waes voor Reizen Waes naar Bangladesh, een van de armste en dichtstbevolkte landen ter wereld. Na Thuis op het gebruikelijke uur en een boodschap van Iedereen VRT over de gebeurtenissen die hebben geleid tot de staking, is het de beurt aan Philippe Geubels en Taboe. Daarin gaat hij op avontuur met holebi’s en sluit hij de aflevering af met een comedyvoorstelling over hen. De avond eindigt bij Eén met de allereerste aflevering van Witse.

LEES OOK. Waarom alleen ‘Thuis’ ontsnapt aan de staking van de VRT

Ook op Canvas zijn het herhalingen troef. Onder meer Thomas speelt het hard, waar presentator Thomas Vanderveken het pianoconcerto van Edvard Grieg moet spelen in de Bijloke in Gent. Later op de avond zijn er nog afleveringen van Kinderen van de kolonie en De kleedkamer, en de film King of the Belgians.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees