Tweede opeenvolgende finale Beker van België voor Telenet Giants Antwerp

Tweede opeenvolgende finale Beker van België voor Telenet Giants Antwerp

Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp plaatste zich door de grote poort voor de finale van de Beker van België. Na de 84-62 winst vrijdag in de Lotto Arena wonnen de Giants ook de return van Limburg United en met 61-70 in Hasselt. Meteen goed voor een tweede opeenvolgende bekerfinale. Vorig seizoen wonnen de Giants de finale van Oostende. Het is voor de havenploeg maar liefst de zevende finale in 20 jaar.

Schitterend eerste kwart van Telenet Giants Antwerp dat via Ibrahima Fall-Faye en Stephaun Branch snel een 4-1 Limburgse voorsprong counterde en bij 10-10 de aansluiting vond. Met ook Hans Vanwijn aan het kanon namen de Giants een verschroeiende tussenspurt en ging het naar 10-19. Jack Gibbs van Limburg United was met een hamstringblessure intussen uit de partij verdwenen en via Dave Dudzinski en Dennis Donkor ging het na eerste schuifje naar een 12-23 Antwerpse bonus na het eerste kwart.

Roby Rogiers opende het tweede schuifje met een dunk en coach Brian Lynch van Limburg United moest snel in een tweede time-out vluchtten. Op een driepunter van Jared Wilson-Frame na kwam de ploeg uit Hasselt tegen een vinnig en vooral sterk verdedigend Telenet Giants Antwerp echter geen stap dichter. Ibrahima Fall-Faye bleef indruk maken en na een bom van Vrenz Bleijenbergh ging het naar een 17-31 bonus voor de Antwerpenaars. Limburg United bleef achter de feiten aanlopen en de Giants bouwden collectief, negen spelers kwamen in de eerste helft tot scoren, de voorsprong verder uit. Met een driepunter van ook Vincent Kesteloot ging het na 21-35 naar 27-43. Alexis Wangmene, de nieuwe center uit Kameroen van Limburg United, scoorde in the paint, maar kon ook niet verhinderen dat de Giants de rust introkken met een 29-43 bonus.

Tweede opeenvolgende finale Beker van België voor Telenet Giants Antwerp
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Het derde kwart was nipt voor Limburg United. Jalen Jenkins en een nuttige Leander Dedroog gaven energie, maar 38-50 flikkerde er na dertig minuten en tegen een vooral efficiënt Telenet Giants Antwerp nog steeds een 45-57 achterstand op het scorebord.

In het slotschuifje was er bij de Sinjoren even wat concentratieverlies. Gemiste vrijworpen en balverliezen zorgden na Limburgse bommen bij 51-57 voor de aansluiting. Owen Klassen met vijf punten op een rij zorgde voor een Antwerpse reactie: 56-66. De jonge Leander Dedroog toonde nog zijn talent, maar de Giants lieten de winst en dus kwalificatie niet meer ontsnappen.

Limburg United-Telenet Giants Antwerp 61-70

Limburg United: Brown 6, Chatman 0, Jenkins 16, Wilson-Frame 6, Mukubu 6, Dammen 0, Depuydt 3, Dedroog 12, Gibbs 0, Kuta 6, Wangmene 6

Telenet Giants Antwerp: Branch 13, Klassen 9, Donkor 4, Vanwijn 9, Bleijenbergh 4 , Rogiers 5, Kesteloot 6, Dudzinski 11, Fall Faye 11, Rupnik 3

Kwarts: 12-23, 17-20, 16-14, 16-13

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.