Destelbergen neemt tweede periodetitel na winst tegen Dynamo Beervelde

Destelbergen - FC Destelbergen haalde het zondagmiddag thuis tegen de buren uit Beervelde. Ook die andere buur SK Lochristi liet punten liggen, waardoor blauw-wit met de tweede periodetitel aan de haal gaat.

De thuisploeg nam meteen de wedstrijd in handen en domineerde. Martiny. verzond een voorzet vanop de flank, maar Isci miste zijn schot compleet. Even later was Dierick de aangever en deze keer besloor Isci op doelman Leys. Ron Dezutter lag in de weg op een poging van Cesmeli en Fiers kon met fraaie tackle voorkomen dat Cesmeli mocht afdrukken. Cesmeli bleef een gesel voor de Dynamo verdediging. Halfweg de eerste helft kon hij vrij trappen maar het schot ging naast. Even later was Cesmeli er opnieuw met een afstandsschot en ook deze keer had de Beerveldse doelman een knappe redding in huis. Het meesterschap van Destelbergen leverde een dozijn kansen op, maar scoren lukte niet. Een schot van Isci leek de openingstreffer in te luiden, maar doelman Leys  plaatste er nog zijn vingertoppen tegen. De treffer viel uiteindelijk toch. Bij Dynamo kon men de bal niet wegwerken en Dierick wist met een boogbal doelman Leys dan toch verschalken. 

Beervelde kwam iets gedrevener uit de kleedkamer en Ferket kopte een verre voorzet naast. Cesmeli had de 2-0 aan de voet, maar trapte onbesuisd over. Ferket dwong doelman Dirinck tot knappe redding en Asemota werd net voor de zestien professioneel neergehaald alvorens hij kon aanleggen. De aanvalsdrang van Beervelde zorgde voor counterkansen. Dierick was echter iets te zelfzuchtig en Leys redde opnieuw. Net op het moment dat de Beerveldse druk dreigde stil te vallen viel er toch een gelijkmaker. Verstraeten kon een afvallende bal in een tijd voorbij Dirinck trappen en de bordjes stonden gelijk. Destelbergen reageerde. Leys was attent op een vrije trap van Isci. De Beerveldse doelman leek onklopbaar tot de 83'. Cesmeli toverde een knappe individuele actie uit de mouw op de linkerflank en zijn voorzet werd door Dierick onhoudbaar binnengeknikt. Voor Leys eindigde de partij nog in mineur. In de slotminuut trakteerde scheidsrechter Vanbeselaere de Beerveldse goalie nog op een rode kaart na een vliegende tackle met beide voeten vooruit.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio