Amerikaanse minister wil Greta Thunberg op haar plaats zetten, maar krijgt zijn eigen vrouw tegen zich

Amerikaanse minister wil Greta Thunberg op haar plaats zetten, maar krijgt zijn eigen vrouw tegen zich

Foto: Photo News

Louise Linton, de vrouw van de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin, heeft haar steun betuigd voor klimaatactiviste Greta Thunberg. Dat deed ze slechts dagen nadat haar man had gezegd dat Thunberg niet de kwalificaties had om te spreken op het World Economic Forum in Davos.

“Ik sta Greta Thunberg bij. (Ik heb ook geen economiediploma.) We moeten ons gebruik van fossiele brandstof drastisch verminderen. Blijven vechten”, schreef Linton op Instagram. Maar slechts een half uur later was de post verdwenen.

Thunberg sprak donderdag op het World Economics Forum in Davos. De Amerikaanse president Trump had eerder al opgeroepen de speech van de Zweedse te negeren en Mnuchin deed er nog een schepje bovenop. “Ik ben in de war? Is Thunberg plots onze hoofdeconoom geworden? Eerst mag ze een universitair diploma halen. Daarna kan ze nog eens terugkomen, en ons proberen uit te leggen hoe het mogelijk zou zijn om niet meer te investeren in fossiele brandstoffen.” Daar was zijn vrouw het dus niet mee eens, toch niet voor 30 minuten.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees