Alerte bewakingsagenten voorkomen grotere industriebrand

Alerte bewakingsagenten voorkomen grotere industriebrand

Themabeeld. Foto: BELGAIMAGE

Zwevegem / Moen -

Twee bewakingsagenten die iedere nacht de terreinen van Bekaert Moen inspecteren, hebben een zware industriebrand vermeden in een nabijgelegen frituurvetverwerkend bedrijf. Ze sloegen alarm toen ze een brandgeur waarnamen.

De twee agenten willen liever niet met naam in de krant, maar ze zijn er best fier op dat ze de melding kregen dat een grotere ramp vermeden werd door hun toedoen.

De twee werken voor het bedrijf G4S en inspecteren de terreinen van de firma Bekaert Moen. Omstreeks half twee maandagmorgen sloegen ze alarm toen ze een brandgeur waarnamen en rookontwikkeling zagen bij de firma Eurofat NV in de Moenkouterstraat in Moen.

De gealarmeerde politie deed het nodige. De brandweerlui van Avelgem werden ter plaatse gestuurd. Persofficier Ignace Callens: “Gezien het een bedrijfsbrand betrof, trokken we ernaartoe met twee autopompen en een ladderwagen. Het vuur ontstond in een soort opvangbak die op het einde van een transportband staat. In het bedrijf wordt frituurvet gerecycleerd. Het duurt een tijdje vooraleer zoiets helemaal geblust is, maar het directe gevaar was vlug vermeden.”

Na een uurtje kon de brandweer vertrekken en bleef er enkel nog een ploeg over om een oogje in het zeil te houden.

De directie van het bedrijf was moeilijk te bereiken.

Eurofat NV werd opgericht om frituurvetten te recycleren op een milieuvriendelijke manier. Het restproduct vindt een afzet in de zeep-, kaars- en cosmetica-industrie. De gemeente Zwevegem hield indertijd een hoorzitting in Moen over de komst van het bedrijf. Recycleren van frituurvetten wordt geklasseerd als een hinderlijke inrichting, klasse 1.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees