De Gentse Floraliën op een brief? Hier zijn tien fleurige postzegels

© IF

De in binnen- en buitenland bekende Gentse bloemen- en plantententoonstelling Floraliën heeft voor de editie van 2020 tien speciale postzegels laten maken. Die blikken terug op een kleurrijk verleden.

Sander Luyten

In de Floraliënhal in het Citadelpark start op 1 mei de 36ste editie van de Gentse Floraliën, de vierjaarlijkse hoogmis voor wie houdt van bloemen en planten. Om het evenement dit jaar extra in de kijker te zetten, heeft de organisatie in samenwerking met Bpost tien speciale postzegels laten maken. Daarop staan taferelen van de afgelopen edities.

© IF

“Onlangs werden de Floraliën zelf in de bloemetjes gezet door de Vlaamse Gemeenschap met de erkenning tot immaterieel erfgoed. Die erkenning houden we graag in ere door een postzegel uit te brengen ter gelegenheid van Floraliën Gent 2020”, zegt de organisatie in een persbericht.

Geen nostalgie

De organisatie koos bewust enkel voor beelden van de voorbije twee edities, in 2012 en 2016. “We wilden geen nostalgisch tintje, maar eerder naar de toekomst kijken en de nieuwe, moderne Floraliën tonen”, zegt algemeen directeur Pieter Toebaert. “De oudere beelden zijn trouwens meestal al ergens verschenen. Behalve in 2016 hebben we elk jaar al postzegels uitgebracht. Waarom niet in 2016? Dat was een beslissing van het vorige management.”

De editie van 2016 was zwaar verlieslatend, maar toch was dat geen reden om beelden van dat jaar te negeren. “De inhoud van die tentoonstelling was goed. De top van de wereld is toen naar België gebracht”, zegt Toebaert. “De reden van dat mindere succes was elders te zoeken, maar daar heeft het publiek niets van gemerkt.”

Postkantoor

Elk vel bevat 10 postzegels (binnenlands tarief) met exclusieve beelden van voorbije Floraliën-edities. Een vel kost 20 euro per vel (verzendingskosten 5 euro). Ze zijn niet te verkrijgen in een postkantoor. Bestellen kan door overschrijving op de rekening van de Floraliën Community : BE72 7360 5471 2916. Ook tijdens de Floraliën zijn de postzegels te koop.

Wie meer informatie wil over de postzegels kan mailen naar adrien.saverwyns@gmail.com.

© IF

© IF

© IF

© IF

© IF

© IF

© IF

© IF

© IF