“Te sterke” Disneyland-bezoeker trekt zwaard Excalibur uit aambeeld

“Te sterke” Disneyland-bezoeker trekt zwaard Excalibur uit aambeeld

Illustratie. Foto: (Kees van der Veen - Dave Quicky, Wikimedia Commons)

Een “brede” en “te sterke” man heeft in het Disneyland-park in Anaheim (Californië) Excalibur uit de steen getrokken. Volgens de Disney-versie van de Arthuriaanse legende is hij nu de ‘ware’ koning. Waarvan precies, dat is niet duidelijk, maar dit is alvast niet wat de ontwerpers van de attractie in gedachten hadden.

Voor wie niet mee is met de legende: in de vele vertellingen van de Arthuriaanse legende komt vaak een zwaard dat vastzit in een steen voor. Wie het zwaard, Excalibur, uit de steen (in de Disneyfilm is het een aambeeld) kan trekken, mag zich de ‘ware’ koning der Britten noemen. In Merlijn de tovenaar, een losse Disney-interpretatie van de Arthuriaanse legenden, trekt protagonist Arthur het zwaard uit een aambeeld om vervolgens tot koning gekroond te worden.

In het Disneyland-park in Anaheim staat zo’n aambeeld met een zwaard in. Het staat er om foto’s en selfies bij te nemen, niet om de koning van Disneyland te vinden. Dat was buiten ene Sam gerekend, volgens ooggetuigen een “brede, gespierde” en “te sterke” man. Hij rukte het zwaard, of alleszins een stuk ervan, uit het aambeeld. “Mijn maat Sam heeft het afgebroken”, vertelt een anonieme vriend van de sterke man aan WDW News Today, een site vol nieuwtjes over Disneyland en Disneyworld. “Hij rukte het er letterlijk uit. Het was zijn eerste bezoek aan Disneyland en hij is best een brede kerel. Ik had hem verteld dat hij een prijs zou krijgen als het hem zou lukken.”

Nog volgens ooggetuigen snelden personeelsleden toe om het gebroken zwaard snel weg te brengen. Ze maakten Sam duidelijk dat dat niet de bedoeling was en dat hij in feite een attractie vernield had. Maar dat doet niet ter zake: lang leve Koning Sam de Brede, heerser van Disneyland en vorst van the happiest place on earth.

bekijk ook

Onze reporter wordt omgetoverd tot schaatsprinses bij Disney On Ice: “Ik bak er just niks van”

Is dit het meest romantische aanzoek ooit? Man kaapt favoriete Disney-film voor vriendin

Disney lanceert nieuwe trailer van Frozen en we vangen een glimps op van Elza & Anna’s ouders

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees