WK tafeltennis voor landenteams: Belgische ploegen tekenen in maart present in Busan

WK tafeltennis voor landenteams: Belgische ploegen tekenen in maart present in Busan

Foto: Photo News

De Belgische mannen- en vrouwenploegen tafeltennis nemen deel aan het komende WK voor landenteams in het Zuid-Koreaanse Busan (22-29 maart). De Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF) heeft maandag de lijst met deelnemende landen gepubliceerd. Bij de mannen behoren de Belgen (19e) tot de 24 landen van divisie 1. De vrouwen (46e) zijn ingedeeld in divisie 2 (25 tot 48).

72 landen nemen deel aan het WK, zowel bij de mannen als de vrouwen. Ze worden verdeeld over drie divisies, rekening houdend met hun resultaten op de voorbije WK’s, de continentale kampioenschappen en de wereldranking.

Vorige week slaagden zowel de Belgische mannen als vrouwen er niet in zich op het olympisch kwalificatietoernooi voor landen te verzekeren van een ticket voor Tokio.

De WK-loting vindt op 20 februari plaats in Busan. In de drie divisies bevinden er zich telkens zes groepen van vier teams. China is titelverdediger bij zowel de mannen als de vrouwen.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.