Houdt Tennys Sandgren Roger Federer van vijftiende halve finale op Australian Open?

Houdt Tennys Sandgren Roger Federer van vijftiende halve finale op Australian Open?

Foto: AFP

Vannacht neemt Roger Federer (ATP 3) het op tegen de Amerikaan Tennys Sandgren voor een plek in de halve finales van de Australian Open. Hoewel Sandgren pas de honderdste plaats op de ATP-ranking bekleedt, is hij zeker niet te onderschatten. Eerder het toernooi vloerde hij namelijk al grote namen als Berrettini (ATP 8) en Fognini (ATP 12).

Sandgren is deze Australian Open echter niet aan zijn proefstuk toe. Ook in 2018 wist hij de kwartfinale van Flushing Meadows te bereiken. En ook die jaargang konden confrontaties met toppers als Thiem en Wawrinka de 26-jarige Amerikaan niet deren. Hoewel Sandgren in de kwartfinale met de Koreaan Chung een haalbare opponent voorgeschoteld kreeg, ging hij in drie sets kansloos ten onder.

Of Sandgren in deze editie van de Australian Open meer kans heeft om de halve finales te bereiken, is nog maar de vraag. Met Roger Federer treft hij namelijk één van ’s werelds meest vermaarde tennissers. Toch zijn de omstandigheden gunstig. Zo moest Federer in de derde ronde twee matchpunten wegwerken tegen de Australiër John Millman en had hij in de vierde ronde vijf sets nodig om de Hongaar Marton Fucsovics, toch maar de nummer 67 van de wereld, opzij te zetten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.