Eerste borden van cameraproject HAVIK in het straatbeeld

Eerste borden van cameraproject HAVIK in het straatbeeld

De borden die het gemeentelijk gebied afbakenen zijn wettelijk verplicht Foto: if

Destelbergen - Nog maar eens nieuwe verkeersborden in het straatbeeld van Destelbergen en Heusden en bij uitbreiding de hele politiezone Regio Rhode & Schelde. De camera's van het HAVIK-project zijn er nog niet, maar u weet in elk geval al dat ze er zitten aan te komen. Mobiele overlastcamera's zullen prioriteit hebben. Ze moeten sluikstorten, vandalisme en fietsdiefstallen voorkomen.

"De plaatsing van de pictogrammen is wettelijk verplicht" zegt burgemeester Elsie Sierens (Open VLD). "Eens alles operationeel is, zullen natuurlijk enkel politiemensen de camerabeelden mogen bekijken en analyseren. Er zijn overigens zeer strikte procedures, en de medewerkers hebben ook discretieplicht waardoor de opgeslagen informatie niet met anderen wordt gedeeld."

Voor de ANPR-camera's die op de belangrijkste invalswegen komen in onze gemeente, is een vergunningsprocedure onderweg. Die toestellen moeten de nummerplaen van de voertuigen scannen, en kunnen zo ingezet worden voor de verkeersveiligheid en de strijd tegen woninginbraken. Ook snelheidscamera's zitten nog in de pijplijn. In totaal wordt er voor € 1.900.000 geïnvesteerd in het cameraproject dat de gemeentes Destelbergen, Melle, Merelbeke en Oosterzele samen organiseren. 

Over de scherpe blik van de HAVIK in onze politiezone Regio Rhode & Schelde kon u hier eerder al een artikel lezen. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio