Dierentuin onder vuur na bizarre ‘show’ waarbij personeel twee biggetjes in tijgerverblijf opsluit

Dierentuin onder vuur na bizarre ‘show’ waarbij personeel twee biggetjes in tijgerverblijf opsluit Video: KameraOne

Een dierentuin in Thailand veroorzaakte afgelopen weekend veel ophef met wel erg controversiële stunt. Op amateurbeelden is namelijk te zien hoe een tijgerin in haar verblijf het gezelschap krijgt van twee biggetjes. Het doel: zo veel mogelijk bezoekers lokken.

De ‘show’ vond afgelopen zaterdag plaats in de kooi van Saimai, een 21-jarige tijgerin die verblijft in Sriracha Tiger Zoo. De biggetjes waren doodsbang. Zo liet een van de varkentjes luidkeels van zich horen toen het werd aangevallen door het roofdier. Het diertje wist zich echter met het nodige geluk los te wrikken en kwam er zonder verwondingen van af.

De vreemde stunt kon meteen op veel kritiek rekenen bij lokale dierenorganisaties. Een functionaris voor dierenwelzijn kwam een dag later de zoo inspecteren, en waarschuwde dat hun erkenning wordt ingetrokken indien ze de praktijken zouden voortzetten. De directie reageerde dat de biggen bij eerdere stunts geen last hadden van de tijgerin, maar dat ze de shows niet meer zullen herhalen. “De tijgerin heeft geen varkentjes verwond”, aldus manager Matorhe Jearwae. “We zullen erop toezien dat het personeel dit soort entertainment nooit meer zal aanbieden.”

bekijk ook

Jongen schrikt zich rot wanneer tijger aanvalt tijdens bezoek aan zoo: “Mijn zoon stond op het menu”

Circusvoorstelling neemt tragische wending nadat tijger uit zijn kooi ontsnapt

Duo zoekt plekje om joint te roken, maar doet bizarre ontdekking: een tijger met overgewicht

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees