Remco Evenepoel kijkt vol vertrouwen uit naar tijdrit in Ronde van San Juan: “Ik ben hier om te winnen”

Remco Evenepoel kijkt vol vertrouwen uit naar tijdrit in Ronde van San Juan: “Ik ben hier om te winnen”

Foto: Photo News

Remco Evenepoel staat vanavond in het Argentijnse San Juan voor een eerste echte test. Met een tijdrit van 15,2 km van Ullum naar Punta Negra krijgt hij een uitgelezen kans om even na middernacht Belgische tijd in de aparte witte leiderstrui met de blauw-witte blokjes te wippen. “Het is de eerste keer dat ik met mijn Europese trui mag starten. Dan is het mijn bedoeling om die tijdrit proberen te winnen.”

Dé tegenspelers zijn Filippo Ganna, rijdend voor Ineos maar nu uitkomend voor de Italiaanse gelegenheidsselectie, de Amerikaan Brandon McNulty en de Zwitser Tom Bohli (UAE-Emirates. Ploegmaat Julian Alaphilippe, die vorig jaar de tijdrit won, gaf eerder vandaag verstek met maagproblemen.

Remco Evenepoel kijkt vol vertrouwen uit naar tijdrit in Ronde van San Juan: “Ik ben hier om te winnen”
Foto: Photo News

“Het parcours ligt me goed”

Onze ‘Sportman van het Jaar’ alvast. Hij kent ongeveer elke meter van het traject. “Ik kijk ernaar uit. Het is de eerste keer dat ik kan starten in mijn trui van Europees kampioen. Ik denk wel dat ik dan moet gaan om te winnen. Zeker omdat het parcours me goed ligt. Het is niet super lang, maar het is met een gewone fiets en daardoor wel lang genoeg. Al is het altijd moeilijk”, hield de zilveren medaille van het WK een slag achter de hand. “Een tijdritfiets is niet toegelaten. Mijn sterkste punt is mijn aerodynamische houding. Die zal nu niet zo functioneel zijn als anders”, gaf Evenepoel vrijdag al aan.

“Maar ik zal me proberen zo klein mogelijk te maken. De tijdrit is ook heel zwaar: eerst circa tien kilometer plat en dan gaan we omhoog. De helling heeft enkele bochten en is ongeveer anderhalve km lang en stijgt gemiddeld ongeveer tien procent. Daarna is het opnieuw vlak tot de finish op de dam aan het meer. Ik denk dat de sprinters door dat bergje niet voluit zullen gaan, want de dag erna is het normaal gezien een sprint. Misschien nemen ze de tijdrit op als een soort snipperdag. Ik haal er alles uit. Al kan er altijd iemand sterker zijn, maar dan is dat maar zo.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.