Italiaanse partner komt afspraken niet na: opleidingsploeg Deceuninck-Quick Step in gevaar

Italiaanse partner komt afspraken niet na: opleidingsploeg Deceuninck-Quick Step in gevaar

Foto: BELGA

Team Monti zou het heten. Een Italiaanse continentaal team dat als opleidingsploeg van Deceuninck-Quick Step zou fungeren. Maar omdat de Italiaanse partner zijn afspraken niet nakomt, zet Lefevere de plannen nu ‘on hold’. Of het opleidingsproject helemaal niet doorgaat, wil Lefevere voorlopig niet gezegd hebben. Maar van een ‘valse start’ is alvast wel sprake. Dat zegt Lefevere op de wielersite Wielerflits en bevestigt hij aan onze redactie. In de zomer was Lefevere nochtans enthousiast over de nieuwe opleidingsploeg.

Team Monti bouwde voort op de structuren van de vroegere WorldTourploeg Liquigas, gaf hem een solide indruk en legde al snel enkele internationale talenten onder contract. Ook Stefano Museeuw, zoon van, kreeg een contract. Geld zou het Lefevere bovendien niet kosten. Wel zou de ploeg maximaal gebruiken mogen maken van het netwerk en de knowhow van Deceuninck-Quick Step.

Maar vandaag is het team nog altijd niet actief. “Het is niet dat er niets is”, zegt Lefevere. “De ploeg heeft eigen auto’s en fietsen en is al op stage geweest.” Toch zou de financiële draagkracht van de ploeg te beperkt zijn. Vooral dat baart Lefevere zorgen, omdat hij er zelf ook al signalen van opving. “Zoals afgesproken heb ik materiaal voor hen besteld. Fietsen, brillen... In totaal voor zo’n 150.000 euro. Bedoeling was dat mij dat snel zou terugbetaald worden. Maar dat is voorlopig niet gebeurd. Vandaar dat ik voorlopig alle andere leveringen heb stop gezet.”

De hoop dat het toch nog in orde komt, heeft Lefevere nog niet opgegeven. “Maar ik ben wel wantrouwig geworden. Dat gaat me minder om de centen, dan wel om de reputatieschade die onze ploeg hierdoor kan oplopen. Daar heb ik geen zin.”

Hoeveel geduld Lefevere nog heeft vooraleer hij er definitief de stekker uittrekt? “Wie mij kent, weet dat dit geen drie weken meer moet aanslepen”, besluit hij.

Corrigeer