Peter Sagan niet, Mathieu Van der Poel mogelijk wel in Omloop Het Nieuwsblad

Peter Sagan niet, Mathieu Van der Poel mogelijk wel in Omloop Het Nieuwsblad

Foto: ISOPIX

De Omloop Het Nieuwsblad krijgt er mogelijk een topnaam bij op de deelnemerslijst. Mathieu Van der Poel overweegt dan toch op 29 februari te starten in de Belgische openingswedstrijd.

Eerder koesterde Van der Poel het plan om na de Ronde van de Algarve (19-23 feb) pas te hervatten op 7 maart in de Strade Bianche. Maar als zijn prestaties in de Algarve goed zijn, wordt de Omloop Het Nieuwsblad alsnog aan zijn programma toegevoegd. Puur praktisch is er alvast geen probleem, zijn ploeg Alpecin-Fenix beschikt sowieso over een wildcard beschikt. Als Van der Poel start, wordt het zijn debuut in de Omloop Het Nieuwsblad.

Er zeker niet bij in de Omloop is Peter Sagan. Zijn eerste Europese koers wordt de Strade Bianche. De drievoudige ex-wereldkampioen van Bora-hansgrohe trekt na de Ronde van San Juan op hoogtestage met de ploeg naar het Colombiaanse Medellin. Of Sagan Dwars door Vlaanderen rijdt, is nog niet duidelijk.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.