Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Op donderdag 23 januari werd de speciekuip uit het Schelde-Rijnkanaal gehaald.  Gazet van Antwerpen

Stoffelijke resten van vermiste loodgieter Johan Van der Heyden gevonden

De stoffelijke resten van de vermiste loodgieter Johan Van der Heyden (56) uit het Antwerpse Lint zijn gevonden. Speurders haalden vorige donderdag een verzwaarde speciekuip met stoffelijke resten uit het water in het Schelde-Rijnkanaal. Uit forensisch onderzoek blijkt het inderdaad om de vermiste loodgieter te gaan. 

Van der Heyden verdween begin juni vorig jaar. Hij verliet ’s avonds zijn woning in Lint om een dringend klusje uit te voeren bij een klant. Johan reed echter niet naar een klant maar wel naar Wanda V.R. (40), een ex-prostituee in Zoersel waarmee hij een geheime relatie had.

Wat er in Zoersel gebeurd is, is niet helemaal duidelijk. Vermoedelijk werd Johan in zijn eigen bestelwagen ontvoerd naar een woonwagenpark in het Nederlandse Steenbergen. Daar zou hij om het leven gebracht zijn door de nieuwe vriend van Wanda, Nicky S. (32).

S. zou het lichaam van de loodgieter in stukken gesneden hebben en in een verzwaarde speciekuip met beton in het Schelde-Rijnkanaal, bij het Nederlandse Bergen op Zoom, gedumpt hebben.

(jtp)