Drie tieners gevat tijdens beklimming van omheining kerncentrale Doel

Drie tieners gevat tijdens beklimming van omheining kerncentrale Doel

Foto: Peter Hilz

Beveren-Waas -

Drie tieners werden gearresteerd omdat ze de kerncentrale van Doel probeerden te betreden. De drie werden gedetecteerd terwijl ze de omheining rond de site aan het beklimmen waren, zo meldt het Oost-Vlaamse parket.

LEES OOK. 10 jaar geleden mochten slechts elf huiseigenaars in Doel blijven: wij zochten uit wat er van hen is geworden (+)

De feiten dateren van de nacht van 6 en 7 december vorig jaar. De drie probeerden de omheining te beklimmen die de site van de kerncentrale omsluit. “Er zijn geen aanwijzingen dat ze kwaadaardige bedoelingen hadden, maar het betreden van de site is een strafbaar feit”, aldus het parket dat benadrukt dat de nucleaire veiligheid op geen enkel moment in gevaar was.

“De site is 24 uur op 24 beveiligd tegen indringers en de beveiligingssystemen traden dan ook onmiddellijk in werking”, aldus het parket. “De verdachten werden gearresteerd door de politie en het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) werd meteen op de hoogte gebracht van het incident, zoals de procedures voorschrijven.”

De drie verdachten waren respectievelijk 17, 18 en 19 jaar. De twee meerderjarigen moesten zich woensdag verantwoorden voor de correctionele rechtbank van Dendermonde. De zaak werd uitgesteld naar 25 maart. De minderjarige werd gedagvaard door de jeugdrechtbank.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees