60-40 voor de wereldcomponist in 2020

Destelbergen viert jarige ereburger Dirk Brossé met twee galaconcerten

Destelbergen viert jarige ereburger Dirk Brossé met twee galaconcerten

Tien jaar geleden mocht Dirk Brossé het ereburgerschap in ontvangst nemen op het gemeentehuis. Jo Lemaire verraste hem en ons toen muzikaal Foto: Geert Herman

Destelbergen - Ereburger en wereldburger Dirk Brossé viert in 2020 een dubbele verjaardag: de Heusdenaar wordt 60 en staat 40 jaar in het vak. Het zorgt voor wereldwijde festiviteiten die ook uitdeinen in eigen gemeente: op 10 en 11 juni concerteert de componist met "Prima La Musica" in de H.Kruiskerk in Heusden, op zondag 24 mei kan u hem ontmoeten tijdens de "Meet & Eat the Maestro" in het Jeugd- en Gemeenschapscentrum.

"Wij werken nog aan bijkomende leuke initiatieven, maar dit zijn alvast de blikvangers", zegt burgemeester Elsie Sierens (Open VLD), die al een tipje van de grotere feestelijkheden oplicht. "Mogelijks zullen wij ook tijdens het Festival Van Vlaanderen een repertoire gelinkt aan Brossé programmeren, maar daarover hebben we nog geen bevestiging", besluit ze. Later leest u hier veel meer over beide evenementen. Nu al aan te stippen in uw culturele agenda.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio