Zverev klopt Wawrinka in kwartfinales: “Geweldig gevoel”

Zverev klopt Wawrinka in kwartfinales: “Geweldig gevoel”

Foto: AFP

De Duitser Alexander Zverev (ATP 7) heeft in de kwartfinales van de Australian Open Stan Wawrinka (ATP 15) geklopt. Zverev versloeg de 34-jarige Zwitser, die het toernooi in 2014 won, in vier sets: 1-6, 6-3, 6-4 en 6-2. De partij duurde 2 uur en 22 minuten.

De 22-jarige Zverev pakte in zijn loopbaan al elf titels, maar plaatste zich nooit eerder voor de laatste vier op een grandslamtoernooi. “Dit is dan ook een geweldig gevoel”, reageerde hij. “Ik bereikte al vaak de halve finales, maar nooit op een grandslamtoernooi. Niemand kan zich inbeelden wat dat betekent voor mij. Ik hoop dat dit de eerste halvefinaleplek uit een lange reeks zal zijn. Ik heb heel hard gewerkt om hier te geraken. Op de ATP Cup liep het niet lekker, maar hier sta ik er en dat is het belangrijkste.”

Om door te stoten naar de finale, moet Zverev voorbij de winnaar van het duel tussen de Spaanse nummer 1 van de wereld Rafael Nadal en de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 5).

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.