Politieman die op bestelwagen schoot en peuter Mawda raakte, beschuldigd van onvrijwillige doodslag

Politieman die op bestelwagen schoot en peuter Mawda raakte, beschuldigd van onvrijwillige doodslag

De peuter Mawda Foto: rr

De agent die het loste dat op 17 mei 2018 de peuter Mawda doodde, is in beschuldiging gesteld van onvrijwillige doodslag. Dat zegt de procureur generaal van Bergen, Ignacio de la Serna, in een persmededeling. Ook twee andere personen zijn in dit dossier beschuldigd.

De schietpartij gebeurde op 17 mei 2018 op de snelweg E42 ter hoogte van Nimy-Maisières, dicht bij Bergen. Tijdens een achtervolging op een witte bestelwagen van een mensensmokkelaar loste een agent een schot. Hij raakte daarbij de peuter Mawda die met haar ouders in het busje zat. Het meisje overleed aan haar verwondingen.

De agent die het schot loste, werd op 18 december beschuldigd van onvrijwillige doodslag, aldus het parket van Bergen. De onderzoeksrechter nam die beslissing op basis van de reconstructie van de schietpartij en het ballistisch rapport.

Ook twee andere personen zijn in dit dossier in beschuldiging gesteld: de mensensmokkelaar die het transport organiseerde en de bestuurder van het busje. Deze twee personen werden in voorhechtenis geplaatst na hun arrestatie, respectievelijk in Nederland en in Groot-Brittannië.

De politieman daarentegen is niet in hechtenis geplaatst, gezien er geen risico is op recidive of vluchtgevaar.

De chauffeur en de mensensmokkelaar zijn in beschuldiging gesteld voor kwaadwillige verkeersinbreuken, omdat ze hun voertuig als wapen gebruikten om te ontkomen aan de politie tijdens de achtervolging.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees