Twee Luxemburgers in de cel na vondst van bijna tien kilo wiet in hun wagen in Riemst

Twee Luxemburgers in de cel na vondst van bijna tien kilo wiet in hun wagen in Riemst

Themabeeld Foto: EPA-EFE

Riemst -

De lokale politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt heeft vorige zaterdag een auto onderschept met twee Luxemburgers die bijna tien kilo cannabis in hun voertuig hadden verborgen. Dat maakte de politie woensdag bekend.

De politie zette zaterdagavond op de Maastrichtersteenweg in Riemst het voertuig met Luxemburgse nummerplaat aan de kant toen het de grens overstak, omdat de lichten wegens het vuil niet goed zichtbaar waren. Tijdens de controle van het voertuig roken de politieagenten een zeer indringende wietgeur.

Eerst fouilleerden de politieagenten de twee Luxemburgers. De passagier bleek 33 gram hasj en 8 gram marihuana op zak te hebben. Maar omdat de indringende wietgeur bleef hangen, werd het voertuig aan een grondige controle onderworpen, waarbij de verborgen ruimte werd ontdekt. Na het demonteren van een metalen plaat stootten de agenten op de ruim 9,5 kilo marihuana.

De bestuurder legde bovendien een positieve ademtest af. Dat kwam hem op een boete van 420 euro te staan. Een afgenomen speekseltest bij de man wees op het gebruik van cannabis en cocaïne. Het duo werd aangehouden. Maandag verscheen het bij de onderzoeksrechter.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees