Tienduizenden Telenet-klanten moeten decoder vervangen

Tienduizenden Telenet-klanten moeten decoder vervangen

Internet- en tv-provider Telenet kondigt aan dat het zijn oudste type digicorders en -boxen van de markt haalt. Vanaf 31 maart wordt het tv-signaal niet meer ondersteund.

Het gaat om digicorders die tussen 2007 en 2013 verdeeld werden, meldt het bedrijf. “Een belangrijk onderdeel van de software wordt niet meer aangeboden door de leverancier. Als een gevolg kunnen de decoders binnenkort het digitale televisiesignaal niet langer op een juiste manier ‘lezen’. Telenet kan daarom het digitale signaal naar deze decoders niet langer ondersteunen vanaf 31 maart.” Toch zal de tv niet volledig uitvallen: het basisabonnement met 20 zenders zal actief blijven.

Een en ander heeft te maken met de digitale versleuteling van het signaal. Telenet doet dit om films en series bij de kijker te krijgen zonder dat die zomaar verder verspreid kan worden. Het is die bewuste versleuteling die niet meer aangeboden wordt bij de oude decoders. Daarom moet Telenet ze volledig uit de markt halen.

Er is wel een oplossing. Wie een decoder huurt, kan kosteloos omruilen naar een nieuw model. Heel wat klanten deden dit al, meldt Telenet. Toch zijn er nog zo’n 15.000 die een oud model huren. Wie een decoder kocht - er zijn zo’n 30.000 kooptoestellen van minstens zes jaar oud op de markt - kan kosteloos een nieuwe huren tot 31 juli 2020. Wie een nieuwe wil kopen, krijgt een korting. Alle klanten zullen persoonlijk op de hoogte gebracht worden van de mogelijkheden, klinkt het nog.

Tienduizenden Telenet-klanten moeten decoder vervangen
Decoders van dit type worden niet meer ondersteund. Foto: Telenet
Corrigeer

NIEUWS