Eerst wankers, nadien een kusje: Lamkel Zé schoffeert Club Brugge-fans, maar biedt meteen excuses aan

Eerst wankers, nadien een kusje: Lamkel Zé schoffeert Club Brugge-fans, maar biedt meteen excuses aan

Lamkel Zé biedt zijn excuses aan. Het eerder gebruikte wankers werd vakkundig verwijderd.

Antwerpen / Deurne -

Een belediging, gevolgd door een kusje en het opnemen in de familie. Didier Lamkel Zé heeft er een stevige voormiddag opzitten op Instagram. Nadat hij Club Brugge eerst wankers noemde op het sociale medium, slikte hij zijn woorden wat later weer in. Verstandig met het oog op Club Brugge - Antwerp van komende zondag. The Great Old distantieerde zich in een persbericht van de uitspraken van haar enfant terrible.

Er zijn wel vaker gekke momentjes op de InstaStories van Didier Lamkel Zé. Dan post hij een twintigtal foto’s of filmpjes van zichzelf gepaard met songteksten en de nodige zelfbevlekking. Donderdag was het weer van dat. Een paar beelden van knuffels en handdrukken met Brugs trainer Philippe Clement - toen nog allemaal leuk en aardig - werden plots opgevolgd door een bericht waarop Club Brugge aangesproken werd met wankers. Vrij vertaald: rukker. Of eikel. Niet slim.

Eerst <I>wankers</I>, nadien een kusje: Lamkel Zé schoffeert Club Brugge-fans, maar biedt meteen excuses aan
Het volledige bericht van Lamkel Zé op Instagram. Foto: Instagram

Dat zag ook Lamkel Zé zelf meteen in. De Kameroener postte wat later een paar nieuwe berichten waarin hij het eerder gebruikte wankers verving door een kussende emoji en Club Brugge zelfs familie noemde, gepaard met een foto waarin hij een knuffel gaf een Clement. Veel liefde na eerst iets te enthousiast gereageerd te hebben.

Eerst <I>wankers</I>, nadien een kusje: Lamkel Zé schoffeert Club Brugge-fans, maar biedt meteen excuses aan
“Club Brugge: dat is familie”, aldus Lamkel Zé. Foto: Instagram

Antwerp distantieert zich

Alsof de posts op zich nog niet genoeg waren, kwam ook Antwerp deze middag nog af met een officiële mededeling. De club voelde zich in een hoek gedrumd. Enerzijds kon ze niet accepteren dat Lamkel Zé Club Brugge ‘wankers’ noemde, anderzijds kon ze tegenover haar eigen achterban niet accepteren dat Lamkel Zé de eeuwige rivaal ‘familie’ noemde. “Antwerp betreurt de instagramposts van Didier Lamkel Zé”, klonk het dan ook. “Dit strookt geenszins met de waarden en normen van onze familieclub. Het hoeft geen betoog dat de directie, staf en volledige spelersgroep zich hiervan distantiëren. “Navraag leert dat Didier wordt beïnvloed door andere personen om dergelijke posts te plaatsen. RAFC tracht Didier Lamkel Zé, net zoals verschillende andere spelers, zo goed als mogelijk te begeleiden met zijn integratie binnen de Europese context, de impact als publiek figuur alsook de waarden en normen die RAFC nastreeft.”

Eerst <I>wankers</I>, nadien een kusje: Lamkel Zé schoffeert Club Brugge-fans, maar biedt meteen excuses aan
Lamkel Zé op zijn troon tegen Club Brugge. Foto: Photo News

Engels niet goed machtig

De impact van de posts heeft Lamkel Zé onderschat, zo gaat verder in het persbericht. “Didier distantieert zichzelf ook van de manier waarop deze post is overgenomen. Hij is de Engelse taal niet machtig, laat staan dat hij de mogelijke impact correct kon inschatten. Uit eigen initiatief heeft hij dit reeds rechtgezet en hij wenst zijn oprechte excuses over te maken. De club verkiest dat hij dit niet nog eens zelf via sociale media doet.”

Koning op de troon

Veel extra olie op het vuur heeft de altijd vurige confrontatie tussen Club Brugge en Antwerp zondag immers niet nodig. En ook Lamkel Zé zelf is niet bepaald gebaat bij een extra frats. In de heenmatch tegen Club Brugge - die Antwerp in november dankzij een uitstekende Lamkel Zé met 2-1 won - ging de Kameroener al redelijk hard door het lint. Zo provoceerde hij de Brugse fans door zijn handen achter zijn oren te houden en liet hij zich fotograferen terwijl hij als een koning op een stoeltje zat. Ook toen: niet slim. Uitkijken wat er zondag staat te gebeuren.

Corrigeer

MEER NIEUWS