Man verdacht van vernederende behandeling graffitispuiter blijft in de cel

Man verdacht van vernederende behandeling graffitispuiter blijft in de cel

Foto: ss

Brussel / Etterbeek -

Yassine T., een van de twee mannen die in de cel zitten omdat ze een graffitispuiter hadden ontvoerd, beroofd en naakt hadden achtergelaten op de snelweg, is voor de Brusselse raadkamer verschenen. Die heeft zijn voorlopige hechtenis met een maand verlengd. De man is, net als zijn medeverdachte Ilias Y., in verdenking gesteld voor diefstal met geweld in bende, wederrechtelijke vrijheidsberoving en vernederende behandeling.

Pak slaag

De graffitispuiter had onlangs de gevel van een huis in Etterbeek opgesmukt met een van zijn kunstwerken, tot grote onvrede van de bewoners. De zoon van het gezin, Ilias Y., ging vervolgens samen met zijn vriend Yassine T. op zoek naar de dader. Het tweetal plukte daarvoor lukraak twee taggers van straat om hen een pak slaag te geven tot zij de naam van de gezochte artiest ophoestten.

Poedelnaakt ut auto gezet

De twee mannen slaagden er uiteindelijk in de verantwoordelijke graffitispuiter te vinden, sleurden hem in hun wagen en ranselden hem af. Uiteindelijk dropten de twee de tagger poedelnaakt langs een autoweg. Wat verderop gooiden ze ook zijn kleren uit de auto, zodat de onfortuinlijke man zich tenminste kon kleden alvorens naar huis terug te liften.

Yassine T. werd eind november al opgepakt, Ilias Y. onderging op 13 januari hetzelfde lot.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio