Koning Albert verrast West-Vlaamse brouwers: nieuwe Cuvée Delphine moet nog even rijpen

Cuvée Delphine: straf én erg gewild.

Cuvée Delphine: straf én erg gewild. © rr

De Struise Brouwers: “Niet gedacht dat Albert zo snel de DNA-uitslag bekend zou maken.”

De Struise Brouwers: “Niet gedacht dat Albert zo snel de DNA-uitslag bekend zou maken.” © rr

1 / 2
thumbnail: Cuvée Delphine: straf én erg gewild.
thumbnail: De Struise Brouwers: “Niet gedacht dat Albert zo snel de DNA-uitslag bekend zou maken.”

De heisa rond Delphine Boël afgelopen week zet het spotlicht weer op Cuvée Delphine, het speciale bier dat de West-Vlaamse Struise Brouwers een tiental jaar geleden op de markt brachten. Op sociale media worden druk foto’s gedeeld van het straffe bier (13 graden). Nieuwe flesjes zijn voorlopig nochtans niet te verkrijgen, dat wordt pas iets voor mei. “Tegen dan zal een nieuwe lading van zo’n 10.000 flesjes klaar zijn”, zegt Urbain Coutteau van de Struise Brouwers.

tlb , ptb

Het straffe bier (13 procent alcohol), vernoemd naar Delphine Boël en met een van haar kunstwerken op het etiket, is al sinds 2008 op de markt. “Het is een afgeleide van ons Black Albert-stoutbier, dat we één tot anderhalf jaar in houten vaten laten rijpen”, zegt Coutteau. “We maken er maar om de paar jaar een nieuwe editie van.”

Helemaal onverwacht was het niet dat de aandacht weer richting hun bier zou gaan, zegt Coutteau. Vorig jaar raakte al bekend dat koning Albert een DNA-staal zou moeten afstaan om zwart op wit duidelijk te maken of hij nu de biologische vader was van Delphine Boël of niet. “We hadden niet verwacht dat de koning zelf zo snel de uitslag bekend zou maken”, zegt Coutteau. “De nieuwe editie is dus nog niet klaar, maar ze komt er wel aan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Prinses Delphine

Video

Keuze van de redactie