Limburg United neemt afscheid van topschutter Jared Wilson-Frame

Limburg United neemt afscheid van topschutter Jared Wilson-Frame

Foto: BELGA

Limburg United neemt afscheid van topschutter Jared Wilson-Frame. De club van coach Brian Lynch heeft met Alexis Wangmene (Kameroen) wel een nieuwe speler aangetrokken en wil ook meer inzetten op de jeugd.

Jared Wilson-Frame was bezig aan zijn eerste seizoen bij Limburg United en kon mooie statistieken voorleggen. De Amerikaan is de derde topschutter in de EuroMillons League met 16,2 punten per wedstrijd, maar blijkt toch niet echt te passen in het tactische systeem van de Limburgers en dus scheiden de wegen.

“We hebben in onderling overleg beslist om afscheid te nemen. Hij had moeite om zich aan te passen aan het teamspel van coach Brian Lynch, wat er mee voor gezorgd heeft dat de samenwerking vervroegd beëindigd is. We wensen Jared veel succes met zijn verdere carrière”, laat Limburg United weten.

Limburg United neemt afscheid van topschutter Jared Wilson-Frame
Foto: GOYVAERTS/GMAX AGENCY

De club heeft met Alexis Wangmene wel een nieuwe speler aangetrokken. De 2,05m grote Kameroener kent de Belgische competitie, want vorig jaar kwam hij uit voor Luik. De komst van Wangmene komt op een goed moment, want de Amerikaanse shooting guardJack Gibbs ligt 6 tot 8 weken in de lappenmand met een spierscheur (hamstring).

Om die blessure op te vangen, rekent Limburg United ook op de jeugd. “Yannick Dammen, Jarne Lessuisse en Ferre Vanderhoydonck zullen steeds vaker in onze line-up verschijnen”, klinkt het.

Wangmene maakte vorige week in de verloren halve finale van de Beker van België tegen Antwerp Giants reeds zijn debuut in de EuroMillions League. In de stand staan de Limburgers met 8 op 13 op de vierde plaats.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.