Belgen starten matig op Saudi International: Nicolas Colsaerts is 33e, Thomas Pieters 48e

Belgen starten matig op Saudi International: Nicolas Colsaerts is 33e, Thomas Pieters 48e

Foto: AFP

Met een openingsronde van 69 slagen en een gedeelde 33e plaats is Nicolas Colsaerts de beste Belg na de eerste dag op het Saudi International golftoernooi (European Tour/3.175.000 euro), dat doorgaat op de Royal Greens golfbaan in Koning Abdullahstad.

Colsaerts nam een stevige start met twee birdies op de eerste twee holes. Op de derde hole liep het fout, met een dubbele bogey als gevolg. Colsaerts lukte vervolgens twee birdies, twee bogeys en twee birdies, waarna hij op de vijftiende hole nog een bogey op zijn kaart moest schrijven. Met zijn ronde van een onder par telt de Brusselaar vijf slagen meer dan de Noord-Ier Graeme McDowell en de Maleisiër Gavin Green, die de leiding waarnemen.

Thomas Pieters, die op de tweede parcourshelft van start ging, stond na vier holes op drie over par en dit na een bogey en een dubbele bogey. De Antwerpenaar zag op de zes volgende holes vier birdies in de cup verdwijnen, waarna hij op de holes zes en zeven andermaal twee bogeys moest incasseren. Op de achtste hole putte Pieters nog een birdie weg voor een ronde van 70 slagen en een 48e plaats.

Thomas Detry zette een bleke eerste ronde neer van 73 slagen en dit na drie bogeys. Hij sloot dag een af op een gedeelde 94e plaats.

Stand na eerste ronde:

1. Graeme McDowell (NIe) 64 -6

. Gavin Green (Mal) 64

3. Henrik Stenson (Zwe) 65

. Victor Perez (Fra) 65

. Jhonattan Vegas (Ven) 65

. Adri Arnaus (Spa) 65

. Sebastian Soderberg (Zwe) 65

8. Phil Mickelson (VSt) 66

. Andy Sullivan (Eng) 66

. Tom Lewis (Eng) 66

. Ross Fisher (Eng) 66

. Ryan Fox (NZe) 66

. Aaron Rai (Eng) 66

...

33. Nicolas Colsaerts (Bel) 69

48. Thomas Pieters (Bel) 70

94. Thomas Detry (Bel) 73

Corrigeer