GO! houdt leraren- en onderwijsbeurs

GO! houdt leraren- en onderwijsbeurs

Foto: Hollandse Hoogte / David Rozing

Gent -

Het nieuwe jaar betekent een spannende periode voor kinderen van het zesde leerjaar en hun ouders: zij moeten een school en studierichting kiezen voor het eerste middelbaar. De Gentse scholen van het GO! helpen hen dit weekend een handje op hun onderwijsbeurs. Vrijdag was er dan weer een jobbeurs voor leraren.

Vorige week nog werd bericht dat een basisschool in Merelbeke ouders moest inschakelen omdat er maar geen vervanger werd gevonden voor een zieke juf.

Vrijdag organiseerde de Gentse scholengroep GO! en de IVG-school een jobbeurs in de Tuinbouwschool in Melle. Maar liefst 33 scholen zetten hun schouders onder de beurs. Iedereen die dit of volgend schooljaar aan de slag wil in een basisschool of middelbare school is welkom.

“Ondanks het lerarentekort krijgen directies vaak een hele stapel cv’s te verwerken. Deze beurs maakt een heel persoonlijke manier van solliciteren mogelijk”, zegt algemeen directeur Stephan Brynaert. “We verkleinen de afstand tussen sollicitant en werkgever.”

AZaterdag volgt in dezelfde school een onderwijsbeurs voor leerlingen en ouders. Er is een infomarkt, maar ook een interactief gedeelte met proeven en opdrachten. “Ouders en kinderen kunnen op één locatie kennismaken met het aanbod van al onze scholen en met onze directies en leerkrachten. De weken na de beurs kunnen ze dan de scholen zelf bezoeken op de eigen infomomenten”, zegt coördinerend directeur secundair onderwijs Nathalie Vanden Bossche.

INFO: www.goexplore.gent

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio