Over De Kromme Brug wuift bestuurslid Dirk uit

Op de nieuwjaarsreceptie van het Handelscomité Over De Kromme Brug in Westkouter blikte voorzitter Geert Buysse niet alleen terug op de initiatieven die in het voorbije jaar werden genomen maar richtte een speciaal woordje van dank naar bestuurslid Dirk Van Speybroeck. Dirk en zijn echtgenote Marleen sloten eind december hun café Handelshuis. Dirk wordt binnen het bestuur vervangen door Koen Verhegge. Met meer dan 70 aangesloten leden staan er ook in 2020 veel activiteiten op het programma die het comité in de kijker stellen.

Zondag 26 januari vond in Westkouter de Nieuwjaarsreceptie van het Handelscomité Over de Kromme Brug plaats. Voorzitter Geert Buyse sprak de aanwezige leden toe met een terugblik op het voorbije jaar en een kijk op het nieuwe werkjaar.

Ondervoorzitter Peter De Maertelaere: 'Wie lid is van het comité wordt jaarlijkse uitgenodigd naar deze Nieuwjaarsreceptie, het ideale moment om te netwerken. De receptie geldt tevens als algemene vergadering. De receptie vindt plaats bij een van de leden die op die manier ook zijn zaak in het daglicht kan stellen.  Zo waren we al te gast bij de Globetrotter, Aluvision, Lootens en de firma Cools. We merken een stijgend succes van ons comité en willen graag op hetzelfde elan verder werken. Op 22 december 2019 was het ook de laatste keer dat café Handelshuis open was. Dirk en Marleen verlaten Deinze en zo moeten we jammer genoeg ook afscheid nemen van ons trouw bestuurslid Dirk Van speybroeck. Hij wordt vervangen door nieuw bestuurslid Koen Verhegge.'

Geert Buysse, voorzitter: 'Na de heraanleg van de Oude Brugsepoort, Schave (wijk Canteclaer) en Kouter werd het initiatief genomen door een aantal zelfstandigen om de handelsvereniging Over de Kromme Brug op te richten. De vzw werd officieel in 2014 en om lid te worden betaalt men vanaf nu 60 euro + btw. Ook Vaart Linkeroever, Clémence Dosschestraat, een deel van Dhoye, Wakkense Heirweg en Aalterse Steenweg behoren al enkele jaren tot het gebied. Intussen telt de vzw meer dan 70 leden. Wij zijn als vzw in eerste instantie een handelscomité en stellen ons tot doel het verenigen van de verschillende handelaars om zo sterker te staan. Iedere stem en inbreng is belangrijk om zo de belangen van de vzw te verdedigen in onze stad. Wij willen al onze leden en bewoners op de hoogte houden van het reilen en zeilen van ‘Over de Kromme Brug’ en hebben daarom onze website waar elk lid gratis zijn/haar logo  kan plaatsen en een link  kan maken naar de eigen website. Wij geven jaarlijks een heel verzorgde brochure in meer dan 6000 exemplaren uit in Deinze, het land van Nevele. We maken werk om in overleg met de stad onze buurt nog wat extra op te fleuren tijdens de kerstperiode met een uitbreiding van de sfeerverlichting en kerstbomen, ook in de zijstraten'.

Patric Dhaeyere, ondervoorzitter: 'In de zomermaanden organiseren wij een zoektocht en de Straatfeesten tijdens het  laatste weekend van september, dit jaar op 25, 26 en 27 september. Traditiegetrouw starten we op vrijdag met een muzikale avond. Deze keer halen we zelfs alles uit de kast om er een onvergetelijke feestavond van te maken met optredens van Top Pops, Garry Hagger en Willy Sommers. Op zaterdag vindt onze rommelmarkt plaats die intussen al kan genieten van een enorme belangstelling en het parcours Oude Brugsepoort, Schave en de volledige Zwarte Baan inneemt. Op zondag is er het traditioneel Steakfestijn met de helikoptervluchten. Filip Piens zorgt voor de ambiance en er is een reuze tombola – altijd prijs ! Door deze Straatfeesten willen we onze site ‘Over De Kromme Brug’ in de kijker zetten.'

Wie als zelfstandige of handelaar lid wil worden van het comité kan een mailtje sturen naar info@overdekrommebrug.be of bellen naar voorzitter Geert Buyse op het nummer 0475 72 36 58. 

Alle info vind je op de website www.overdekrommebrug.be.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio