Luc C. Martens en Steven Van Der Heyden stelden hun duobundel voor in mudel

Gewezen Deinse stadsdichter Luc C. Martens en zijn collega-dichter Steven Van Der Heyden stelden zaterdagnamiddag 1 februari in mudel, het Museum van Deinze en de Leiestreek, hun duo-bundel ‘Tot ze koud is’ voor. In deze bundel gaan de twee dichters met hun eigen complementaire poëtica een duet aan om jeugdige, onbezonnen, verloren en verdorven liefdes te bezingen. Moderator en interviewer van dienst was Yves Van Durme.

Yves T'Sjoen, hoogleraar moderne Nederlandse literatuur van UGent, gaf zijn indrukken over de dichtbundel en Stef Van Vynckt zorgde voor de muzikale omlijsting.  De harpspeler is Deinzenaar en een “product” van de Deinse academie en het Koninklijk Conservatorium van Gent.

Beide dichters lazen een aantal gedichten uit de bundel voor. Voor het titelgedicht ‘Tot ze koud is’ had Stef Van Vynckt zelfs speciaal een compositie geschreven.

Ook uitgever Leo Peeraer was aanwezig. Ook hij las een tweetal gedichten voor uit de bundel, waarvan hij vervolgens de eerste exemplaren overhandigde aan beide dichters, presentator Yves Van Durme, harpspeler Stef Van Vynckt, en, last but not least, aan leermeester Roel Richelieu Van Londersele.

Op de cover van de dichtbundel prijkt een schilderij van Jesse Van Gompel.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio