Coronavirus: Japan kondigt extra maatregelen aan in aanloop naar de Spelen

Coronavirus: Japan kondigt extra maatregelen aan in aanloop naar de Spelen

Foto: REUTERS

Yuriko Koike, de gouverneur van Tokio, heeft zondag extra maatregelen beloofd in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus. Over minder dan zes maanden gaan de Olympische Spelen van start in de Japanse hoofdstad. OOk de ePrix van China die oorspronkelijk voorzien was op 21 maart, wordt uitgesteld omwille van het coronavirus. Dat kondigde de Formule E-organisatie zondag aan.

Japan wil vooral inzetten op screening van personen. “Daaromtrent heb ik dit weekend nog besprekingen. Met een nieuw testsysteem willen we het virus sneller opsporen om zo verspreiding tegen te gaan”, aldus Koike. Ze vroeg haar landgenoten ook regelmatig de handen te wassen en mondmaskers te dragen, om zich te beschermen tegen het virus.

ePrix van China uitgesteld

Ook in China worden steeds meer maatregelen genomen sinds de uitbraak van het coronavirus, zo werd nu ook de ePrix van China uitgesteld. “De gezondheid en de veiligheid van de rijders, hun personeel en de toeschouwers staat centraal voor ons”, vervolgde de FE in haar persbericht. “Gezien de snelle uitbreiding van het virus werd daarom voor een annulatie geopteerd.”

Ook de organisatie van de Grote Prijs Formule 1 van China in Shanghai, voorzien voor 19 april, staat op de helling. Over die race werd nog geen beslissing genomen. De Internationale Automobielfederatie (FIA) kondigde eerder deze week nog aan “de situatie van nabij op te volgen”.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rond het coronavirus? Volg hier de laatste updates.

Meer over Coronavirus

Corrigeer

NIEUWS