Matteo Moschetti bist in Challenge Mallorca

Matteo Moschetti bist in Challenge Mallorca

Foto: EPA-EFE

Matteo Moschetti heeft de Trofeo Palma (Spa/1.1) op zijn naam gebracht. De Italiaans van Trek-Segafredo won donderdag al de Trofeo Ses Salines-Felanitx en voegde daar op zondag ook de laatste wedstrijd van de Challenge Mallorca aan toe. Hij haalde het na 159,6 km in Palma in de sprint voor Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) en Andrea Pasqualon (Circus-Wanty Gobert). Amaury Capiot sprintte naar een knappe vierde plaats, met Cedric Beullens (6e) eindigde nog een tweede Belg in de top tien.

Na twee opeenvolgende wedstrijden voor de klimmers, waren de sprinters opnieuw aan zet op het eiland van Mallorca. Lluis Mas, Brian van Goethem en Álvaro Cuadros schoven mee in de vroege vlucht, maar waren vogels voor de kat. BORA-hansgrohe, voor Ackermann, en Trek-Segafredo, voor Moschetti, controleerden in het peloton.

Toen het trio werd opgeraapt, leken we af te stevenen op een gemakkelijke sprint, maar dat was buiten eerst Enric Mas, zonder succes, en vervolgens een kwartet van vier dapperen gerekend. Onze landgenoten Loïc Vliegen en Jasper Stuyven trokken samen met Jempy Drucker en Stefano Oldani op pad. Ook zij bleken niet opgewassen tegen de overmacht van het peloton en werden ingerekend.

In de sprint stond geen maat op de 23-jarige Moschetti, zijn tweede zege van het seizoen. Het is voor Trek-Segafredo de vierde zege overwinning van 2020, Deceuninck-Quick Step leidt met vijf zeges dit jaar.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.