CD&V Zulte heeft na 13 jaar nieuwe voorzitter

© LEZ

CD&V Zulte sloot vrijdagavond de nieuwjaarsmaand af met een nieuwjaarsreceptie en voorzittersverkiezingen. De leden verkozen Yves Neirynck tot afdelingsvoorzitter. Verder werden Nathalie Colpaert en André Bruyland bevestigd als respectievelijk voorzitter van Vrouw en Maatschappij en de CD&V-senioren. Camille Heyerick werd verkozen tot kersvers jongerenvoorzitter.

Eddy Lefevre

Andy Rommel geeft de fakkel door

Ruim één jaar na de gemeenteraadsverkiezingen werd bij CD&V-Zulte afgelopen weekend niet alleen het glas geheven op het nieuwe decennium, maar werd ook het vertrouwen gegeven aan een nieuwe voorzittersploeg. Na ruim 13 jaar voorzitterschap geeft Andy Rommel de fakkel door. Hij mocht de partij leiden tijdens een periode waarin zes jaar kon bestuurd worden vanuit de meerderheid, maar leerde ook omgaan met een oppositierol. “Ik heb deze partij, deze ploeg met heel veel warmte gestuurd. We kenden samen hoogtepunten, maar ook moeilijke momenten. En misschien is het uitzonderlijk in de politiek, maar ik leerde er ook echte vrienden kennen. Ik vond het nu zelf tijd om het voorzitterschap door te geven. Ik blijf natuurlijk actief binnen het bestuur en zal onze nieuwe voorzittersploeg bijstaan waar mogelijk, maar reken er ook op dat onze nieuwe voorzitter een nieuwe wind laat waaien.”

Yves Neirynck is de nieuwe voorzitter

De nieuwe partijvoorzitter Yves Neirynck is 41 jaar en woont in Machelen. Hij zette zijn eerste stappen in de politiek bij de toenmalige CVP-jongeren van De Pinte. Beroepsmatig is hij actief als campusverantwoordelijke in een WZC in Kwaremont. Hij nam ook deel aan de vorige gemeenteraadsverkiezingen. Als vader van twee zonen is hij bovendien actief als voetbaltrainer bij de jeugd van Eendracht Machelen. “Deze fantastische uitdaging neem ik met heel veel enthousiasme op. Zowel mijn ervaring om een voetbalploeg te leiden als mijn professionele leidinggevende ervaring moeten mij hierbij alvast van pas komen. Mijn opdracht is dan ook heel duidelijk: deze ploeg met rijke ervaring aanvullen met nieuwe mensen en deze samen tot nieuwe hoogtes brengen. Duidelijke winst boeken in 2024, dat is mijn doel. En als voetbalcoach weet ik maar al te goed dat deelnemen belangrijk is, maar dat winnen zoveel fijner aanvoelt.”

Nathalie, André en Camille

Ook de vrouwenbeweging Vrouw & Maatschappij hield voorzittersverkiezingen, de huidige voorzitster en gewezen gemeenteraadslid Nathalie Colpaert werd hierbij met glans bevestigd in haar functie. “Blijvend vrouwen warm maken voor diverse thema’s, maar ook gezellige ontmoetingen creëren moet ervoor zorgen dat vrouwen binnen en buiten CD&V zich goed voelen. Samen met mijn team gemotiveerde dames zie ik de toekomst positief tegemoet.”

Bij de senioren werd André Bruyland bevestigd in zijn rol als voorzitter. Na een lange revalidatie ten gevolge van een ernstig ongeval, herwon André de kracht om opnieuw actief zijn rol op te nemen. De leden steunen hem hierbij alvast massaal. “ Ik ben jullie zo dankbaar,” zei hij zichtbaar ontroerd. “Mijn covoorzitter Luc Millecamps en de andere bestuursleden zijn mijn ogen en mijn handen en samen zetten ook wij ons verder in voor de Zultse senioren.”

Tot slot werd ook een nieuwe jongerenvoorzitter verkozen. Hier zal de bijna zeventienjarige Camille Heyerick uit Machelen het roer overnemen van Amber Syx. Camille is de dochter van ere-burgemeester Henk Heyerick, maar ze wijst er in haar speech vooral op dat zij “Camille” is en dus haar eigen mening heeft én zich zal inzetten om samen met andere jongeren CD&V Zulte terug hip te maken: “want jongeren zijn de toekomst”. Zij zal bijgestaan worden door covoorzitter Alexander Vereecken uit Zulte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus