Leerkrachten leggen opnieuw werk neer in Atheneum André Thomas in Vorst: “Leerlingen dwingen lerares onbekend product te inhaleren”

Leerkrachten leggen opnieuw werk neer in Atheneum André Thomas in Vorst: “Leerlingen dwingen lerares onbekend product te inhaleren”

Foto: RR

Brussel / Vorst -

De leerkrachten van het Koninklijk Atheneum André Thomas in Vorst hebben opnieuw het werk neergelegd na een nieuw incident dat zich vrijdag voordeed. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door vakbond ACOD. Dinsdag wordt de staking voortgezet.

Het nieuwe incident deed zich vrijdag voor toen de leerlingen een leerkrachte dwongen om een onbekend product te inhaleren. De leerkrachte moest gehospitaliseerd worden, maar is niet in levensgevaar. Maandag was ze nog steeds in ziekteverlof.

Volgens de vakbond was dit al het zoveelste incident. Bovendien klaagt ze aan dat de drie extra beloofde leerkrachten er nog steeds niet zijn. Intussen vond een overlegcomité plaats, maar de vakbonden waren hier niet aanwezig. Tot hun grote ergernis.

“Het eerste overlegcomité was voorzien op 28 januari, tijdens onze nationale actiedag”, legt Michel Thomas, regionaal secretaris van ACOD, uit. “We hadden overeengekomen om toch aanwezig te zijn, gezien de hoogdringendheid van de zaak. Ze hebben het dan toch geannuleerd en zonder waarschuwing op een dag gehouden dat we niet beschikbaar waren”, vervolgt Thomas.

Ter herinnering: de onrusten in het Koninklijk Atheneum André Thomas begonnen begin december toen leerlingen zich in de refter opsloten en heel wat amok maakten. De studenten klaagden daarmee het slechte beleid van de school aan. De politie moest toen tussenkomen.

Er werd ook een overlegproces opgestart, maar de leerkrachten die gelieerd zijn aan het ACOD benadrukken met deze werkonderbreking nogmaals hun onvrede over de huidige directie. Ze vragen dat de bevoegde Franse gemeenschap een nieuwe gesprekspartner aanstelt, omdat de huidige het ontslag van de directie niet in overweging neemt.

Corrigeer

NIEUWS