‘Lili en Marleen’-actrice werd stewardess op de Thalys: “Na 35 jaar horen dat je geen actrice meer mag zijn is vreselijk”

‘Lili en Marleen’-actrice werd stewardess op de Thalys: “Na 35 jaar horen dat je geen actrice meer mag zijn is vreselijk”

Christel Domen in ‘Lili en Marleen’ Foto: VTM

U kent Christel Domen (56) vooral als Nieke uit het VTM-programma ‘Lili en Marleen’, maar de actrice komt dezer dagen amper nog aan de bak. Tot haar eigen ontgoocheling, zegt Domen dinsdag in Story.

Domen acteert af en toe nog in het theater, maar op televisievlak is het al jaren stilletjes. “Soms doe ik stemmenwerk, maar dat is het dan ook. Ach, als ze mij niet willen, moet ik mij daarbij neerleggen. Ik hoop dat ik toch twee keer per jaar in een theaterproductie mag staan, zodat ik me nog eens actrice kan voelen.”

“Na 35 jaar te horen krijgen dat je geen actrice meer mag zijn, is vreselijk”, aldus Domen, die bij de VDAB moest gaan uitleggen waarom ze stempelde. “Alsof je dan een crimineel bent. Sinds de regering vijftigplussers aan het werk wil zetten, zitten ze zo achter je aan dat je zelfs dingen zou aannemen die je eigenlijk niet leuk vindt”, aldus Domen. “Om dan vervolgens met een burn-out thuis te zitten. Ze verplichtten mij om een voltijdse baan te zoeken, maar dat is simpelweg niet te combineren met acteren. Daar word ik verbitterd van, ja. Bovendien is het moeilijk om een job te vinden die ik kan, want ik kén geen andere stiel dan acteren.”

Dus volgde Domen een opleiding van drie weken (“tussen allemaal twintigers”) tot stewardess op de Thalys. “Het fijne is dat we met dagcontracten werken, dat geeft me de vrijheid om daarnaast mijn beroep als actrice uit te oefenen. Ik kies zelf wan­neer ik kom. Ik ben heel blij met deze job. Hopelijk laat de VDAB me nu met rust.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees