Krijgt Remco Evenepoel in 2021 mooie kans op geel? Tour start voor het eerst in vier jaar nog eens met proloog

Krijgt Remco Evenepoel in 2021 mooie kans op geel? Tour start voor het eerst in vier jaar nog eens met proloog

Foto: BELGA

De organisatie van de Tour de France (ASO) heeft dinsdag in het Deense Vejle het parcours van de eerste drie etappes van de Tour van 2021 onthuld. Die zal - voor het eerst in de geschiedenis van La Grande Boucle - starten in Denemarken, en voor het eerst in vier jaar beginnen met een traditionele proloog. Het sein voor Remco Evenepoel om te beginnen dromen van geel in 2021?

De Tour van 2021 begint op vrijdag 2 juli met een proloog van dertien kilometer in hoofdstad Kopenhagen. Op zaterdag en zondag staan twee (vlakke) etappes in lijn op het programma. Op zaterdag rijdt het peloton 199 kilometers tussen Roskilde en Nyborg, waarbij een passage over de achttien kilometer lange Grote Beltbrug indruk moet maken op de supporters. Een dag later moeten 182 kilometers tussen Vejle en Sønderborg overbrugd worden. Tijdens beide etappes moet er onderweg ook licht geklommen worden, maar dat lijkt geen massaspurt in de weg te zullen staan. Op maandag zal het peloton de oversteek maken naar Frankrijk.

Dit jaar start in Nice

Tourbaas Christian Prudhomme toonde zich erg enthousiast met de keuze voor Denemarken. “Kopenhagen is een stad die wielrennen ademt”, liet hij noteren. “Het is fantastisch hier te kunnen starten aan de Tour. De eerste drie etappes zullen de pracht van de landschappen in Denemarken uitgebreid in beeld kunnen brengen. Sportief zijn er bovendien veel scenario’s mogelijk op dit parcours.” Dit jaar start het Tourpeloton in Nice. De Colombiaan Egan Bernal is titelverdediger. De start is op 27 juni. Drie weken later eindigt de Tour traditiegetrouw op de Champs-Elysées in Parijs.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.