Geen diervriendelijk vuurwerk op Waregem Koerse: “Anders komen er maar 500 bezoekers in plaats van nu ruim 10.000”

Geen diervriendelijk vuurwerk op Waregem Koerse: “Anders komen er maar 500 bezoekers in plaats van nu ruim 10.000”

Foto: smb

Waregem -

Waregem breidt diervriendelijk vuurwerk niet uit naar andere evenementen dan Lichtjes aan de Leie in Sint-Eloois-Vijve, dat afgelopen najaar die primeur kreeg in de stad.

“Dat soort vuurwerk past perfect in zo’n concept, maar je mist de effecten van een klassiek vuurwerk.” Zo beantwoordde burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V) in de gemeenteraad de vraag van Hilde Malfait (Groen) of de officiële vuurwerken tijdens Waregem Koerse en de kermissen in de deelgemeenten er misschien ook zo zullen uitzien. “Nee, we maken enkel een uitzondering voor Lichtjes aan de Leie”, aldus Vanryckeghem. “Met dergelijk vuurwerk op Waregem Koerse zouden we nog 500 bezoekers overhouden aan onze vijvers in plaats van de ruim 10.000 nu.”

Overigens vond Groen ook dat er met kerst en nieuwjaar op veel meer tijdstippen vuurwerk werd afgestoken dan toegelaten. “Dat valt nauwelijks te controleren”, aldus nog de burgemeester. “Ten eerste zijn er maar vijf politieteams op pad voor de hele zone en ten tweede is de herkomst van de vuurpijlen amper te achterhalen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio