Na doodsmak op Gentse Zesdaagse zit “comeback kid” Gerben Thijssen weer op de fiets

Na doodsmak op Gentse Zesdaagse zit “comeback kid” Gerben Thijssen weer op de fiets

Gerben Thijssen traint weer. De renner van Lotto Soudal kwam in november tijdens de Gentse Zesdaagse zwaar ten val, liep meerdere breuken en enkele kleine hersenbloedingen op, maar zit weer op de fiets. In Mallorca rijdt hij zijn eerste kilometers van 2020.

De eerste avond van de Gentse Zesdaagse op 13 november werd vroegtijdig stopgezet nadat Thijssen een bijzonder lelijke val maakte. Een kwartier lang dienden de hulpdiensten de renner naast de piste de eerste zorgen toe, waarna hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd vastgesteld dat Thijssen enkele ribben had gebroken, alsook zijn sleutelbeen en dat hij drie kleine hersenbloedingen had opgelopen. De renner bleef tien dagen in het ziekenhuis, werd op het einde van de maand nog eens geopereerd, maar staat er nu dus weer helemaal. In Mallorca maalt hij zijn eerste trainingskilometers van het seizoen.

LEES OOK.Eerste avond Zesdaagse vroegtijdig stopgezet na zware val: breuken en kleine hersenbloedingen voor Gerben Thijssen

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.