Leidde uitbraak van coronavirus ertoe dat Club Brugge niet van Mbaye Diagne afraakte?

Leidde uitbraak van coronavirus ertoe dat Club Brugge niet van Mbaye Diagne afraakte?

Foto: Photo News

Club Brugge heeft nog steeds een probleem-Diagne. De Senegalese spits zou intussen zelfs naar de FIFA stappen om aan te klagen dat hij niet meer mag trainen bij blauw-zwart. Nochtans leek China eventueel een oplossing te bieden… tot het coronavirus uitbrak.

Mbaye Diagne is persona non grata bij Club nadat hij in de Champions League-match tegen PSG een penalty opeiste en die vervolgens miste. Eind november raakte bekend dat hij niet meer welkom was op training bij blauw-zwart. Om toch een oplossing te vinden voor de spits, die tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Galatasaray, probeerde Club Brugge de afgelopen maanden naarstig een oplossing te vinden voor de Senegalees.

Volgens bronnen die het dossier hebben gevolgd, werd de afgelopen maanden al stevig onderhandeld met Galatasaray. Gehoopt werd dat de Chinese markt, waar ze Diagne nog kennen van zijn succesvolle passage bij Tianjin Teda, misschien een oplossing kon bieden. Alleen: midden januari brak het coronavirus uit in China, waardoor die piste wegviel als mogelijke oplossing.

Intussen zit het er bovenarms op tussen Club Brugge en Galatasaray over de zaak-Diagne. “Ze hebben ons bedrogen”, zei Galatasaray-voorzitter Mustafa Cengiz eerder deze week bij beIN Sport. “Ze hebben hem gewoon gedumpt. (...) Brugge heeft hem bijna ter dood veroordeeld.”

Volgens Turkse media stapt Mbaye Diagne nu naar de FIFA omdat hij niet meer mag trainen bij blauw-zwart. Hij zou dat doen op advies van Galatasaray, dat van plan zou zijn liefst 15,5 miljoen euro schadevergoeding te vragen aan Club omdat ze de marktwaarde van hun speler zien kelderen. Daarmee hopen ze de Bruggelingen te dwingen de aankoopoptie van 13 miljoen euro voor Diagne te lichten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.