Muzikale verhalen in Farmfabriek

Muzikale verhalen in Farmfabriek

Verteller Tom Van Outryve (rechts) met Christophe, Charlotte en Bianca, en schepen van cultuur Rutger Dereu (linksboven). Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Maak kennis met de kracht van verhalen. Tom Van Outryve is een verteller met pit, die je samen met muzikant Stijn Wastyn, verwent met de warmte van verhalen vol spanning en avontuur. Hij is te gast in Farmfabriek in de Slachthuisstraat in Deinze op zaterdagavond 8 februari. De toegang is gratis.

Christophe, Charlotle en 8ianca zijn drie enthousiaste Deinzenaren die elkaar gevonden hebben in een gemeenschappelijke interesse: cultuur. Samen willen ze de inwoners van Deinze laten  kennismaken met een stukje cultuur, gebracht in een huiselijke sfeer en dat met een hapje en een drankje.

'Samen met vrienden een pintje of een glaasje wijn gaan drinken en je ondertussen laten meeslepen door een krachtig verhaal. Daarna nog wat napraten zonder je te hoeven verplaatsen, lijken me de ideale ingrediënten voor een geslaagde avond,'  verklaart Bianca.

Tom Van Outryve en Sam Wastyn

Tom Van Outryve is als verteller nationaal en internationaal actief en dit zowel voor andere organisaties als in eigen naam. Zo trad hij op in verschillende steden en festivals Nederland, Singapore, Dubai, Zweden of  UK. Op professioneel gebied was hij enige tijd actief in de sociale sector en het jeugdwerk. Deze ervaring combineerde hij met zijn passie voor verhalen en theater en creëerde zo een reeks vertelvoorstellingen. Onder de naam 'Compagnie Collage' brengt hij samen met muzikant Stijn Wastyn een onvergetelijke avond vol verhalen en muziek.

Verwacht echter geen doordeweekse verhaaltjes of klassieke vertellingen. De wereld van Tom lijkt alledaags, maar onderhuids borrelt en trilt, ruist en sist er van alles. Men wordt meegesleept naar een wereld van mysteries, dromen en vreemde gedachten. Het wordt een avond vol spanning en avontuur, met een snuifje liefde en erotiek, afgewisseld met een lach en een traan.

Verteller Tom Van Outryve: ‘Mijn grootouders hadden een appartement aan zee. Ze namen mij maar zelden mee, want ik was een druk kereltje. Maar als ze mij meenamen, dan werd de wereld magisch. Mijn grootvader vertelde de mooiste verhalen, waarin ik de hoofdrol speelde. Deze en andere verhalen deel ik graag met jullie.’

Farmfabriek

Deze avond vindt plaats in de Farmfabriek, de voormalige metaalfabriek in centrum Deinze die sinds kort omgebouwd werd tot een gezellige broeihaard van creativiteit en eigenzinnigheid. Voor zijn vaste 'bewoners' wil de Farmfabriek een plek zijn voor mensen die op zoek zijn naar een eigen stek om zich uit te leven, maar die evenzeer nood hebben aan groepsgevoel, sfeer en gezelligheid. Voor de buitenwereld wil Farmfabriek een ontmoetingsplaats zijn waar mensen graag naartoe komen omdat het er ongedwongen, aangenaam en leuk vertoeven is, omdat er altijd iets te beleven valt en omdat het een verrassende en unieke omgeving is.

‘Dat we dit stukje geschiedenis van Deinze terug in ere kunnen herstellen is één van de voornaamste drijfveren van de Farm vzw. Een muzikale verhalenavond sluit perfect aan bij onze visie om in de Farmfabriek een ontmoetingsplaats te creëren waar kunst, cultuur en gezelligheid als een toegankelijke cocktail aangeboden worden,’ verklaart Charlotte Martens

‘De vertelavonden brengen niet alleen cultuur in de Farmfabriek, op deze manier ontplooit dit nieuwe concept zich ook tot een culturele speler in Deinze. Net als zoveel andere plaatsen in de stad wordt de Farmfabriek een culturele hotspot. Vanuit de stad juichen we dit toe en staan we te popelen om samen te werken en deze hotspot te connecteren met andere culturele spelers in onze stad,’ besluit Rutger De Reu, schepen van cultuur.

Praktisch

Wanneer: zaterdag 8 februari 2020, deuren open om 19.30 u

Waar: Farmfabriek, Slachthuisstraat 20, Deinze

Toegang: gratis

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio