Ronnie O’Sullivan uitgeschakeld op World Grand Prix snooker: “Graeme speelde goed en verdiende te winnen”

Ronnie O’Sullivan uitgeschakeld op World Grand Prix snooker: “Graeme speelde goed en verdiende te winnen”

Foto: BELGAIMAGE

De World Grand Prix wordt niet de 37e recordzege voor Ronnie O’Sullivan (WS-4). De publiekslieveling werd donderdag in het Engelse Cheltenham in de kwartfinales met 5-3 uitgeschakeld door de Schot Graeme Dott (WS-21).

Nadat Dott met breaks van 70 en 60 een 3-1 voorsprong genomen had, kwam “The Rocket” via breaks van 52, 52 en 102 3-3 langszij. Vervolgens potte de wereldkampioen van 2006 echter 52 en 91 weg voor een plaats bij de laatste vier.

O’Sullivan speelt op de paardenrenbaan in Cheltenham zijn eerste toernooi sinds het Scottish Open van twee maanden geleden en gaf na moeizame zeges in de eerste rondes tegen David Gilbert (WS-12) en Liang Wenbo (WS-38) al toe dat hij matchritme mist. De vijfvoudige wereldkampioen, winnaar van de World Grand Prix in 2018, zal nu nog een sterke prestatie nodig hebben op het Welsh Open of het Shoot-Out, wil hij eind deze maand zijn titel verdedigen in het Players Championship. Dat toernooi is voorbehouden aan de top zestien van de wereldranglijst over één seizoen.

“Graeme speelde goed en verdiende te winnen”, reageerde O’Sullivan. “Ik heb het drie frames goed gedaan en klaag niet. Het is moeilijk om mijn eigen prestatie te analyseren. Het maakt ook niet uit hoe ik speelde, het resultaat is er niet. Sowieso had ik de hele wedstrijd het gevoel dat Dott beter was.”

Donderdagavond neemt Dott het in de halve finales (best of 11) op tegen Tom Ford (WS-25). Die schakelde Gary Wilson (WS-18) met 5-2 uit.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.