Stad investeert ruim drie miljoen euro in kunstgrasvelden

Stad investeert ruim drie miljoen euro in kunstgrasvelden

Foto: Kees van de Veen

Waregem -

Na de realisatie van het kunstgrasveld voor voetbalclub Racing Waregem najaar 2017 investeert het Waregemse stadsbestuur nu ook bij SV Zulte Waregem, Jong Vijve, KSK Beveren-Leie en KWS Desselgem in nieuw kunstgras.

Bij Essevee gaat het over de renovatie van het bestaande kunstgrasveld in Waregem, voor de andere clubs gaat het om een volledig nieuwe infrastructuur.

“De kunstgrasterreinen lossen het probleem van overbelaste grasvelden op en geven alle (jeugd)spelers van de clubs meer mogelijkheden om hun favoriete sport te beoefenen”, zegt schepen van Sport Kristof Chanterie (CD&V). De aanleg kost 2.377.300 euro inclusief btw en is gepland na afloop van het lopende voetbalseizoen.

“We kiezen meteen voor een integrale aanpak en zullen ook de omgeving rond de voetbalterreinen aanpakken. Dat betekent ruime aandacht voor water, groen, wadi’s, verbindende trage wegen, ontharding waar mogelijk, speelgroen, fietsstallingen, loopinfrastructuur enzovoort. Elk terrein krijgt een eigen aanpak.” Daarvoor wordt nog een kleine 800.000 euro uitgetrokken.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio