Wout van Aert superblij met eerste zege in het veld en dat voor eigen volk: “Dit is de bevestiging dat ik het nog kan”

Wout van Aert superblij met eerste zege in het veld en dat voor eigen volk: “Dit is de bevestiging dat ik het nog kan”

Foto: BELGA

Wout van Aert is terug. De kopman van Jumbo-Visma boekte in Lille zijn eerste zege van het lopende maar voor hem zo korte veldritseizoen. De reden kent u uiteraard - die val in de Tour - en de opluchting was, evenzeer uiteraard, zeer groot bij de Lillenaar die voor het eerst de Krawatencross op zijn naam kon schrijven.

LEES OOK. Wout van Aert bekroont comeback met zege voor eigen publiek in Lille in slotmanche DVV Trofee

De drievoudige wereldkampioen toonde zich na afloop best emotioneel. “Er ging in die laatste rechte lijn heel veel door mij heen”, klonk het bij Van Aert. “Het is de eerste keer dat ik terug win sinds mijn val in de Tour, dit is de bevestiging dat ik het nog kan.”

Van Aert maakte het zichzelf niet makkelijk. Net voorbij half wedstrijd ging hij solo. “Ja, dat was van ver. Maar ik voelde mij meteen heel goed, kon rustig opschuiven en omdat er foutjes werden gemaakt, kwam ik alleen in de achtervolging te zitten op Quinten. Ik wist dat iedereen op de limiet zat: doorduwen en verschil maken, dat was plots de opdracht.”

Van Aert sloeg in de laatste rechte lijn meermaals op de bil die hem de afgelopen maanden zoveel slapeloze nachten bezorgde. “Dat gebaar was duidelijk genoeg”, grijnsde Van Aert. “Ja, deze zege maakt veel los. Het is niet de grootste zege van mijn carrière maar wel eentje voor eigen volk, een zege waarmee ik al een hele week in mijn hoofd zat. Ik bekijk deze winst als een emotionele beloning.”

En dat voor eigen publiek. Van Aert: “Dat is altijd leuk. Ik heb hier in 2016 het BK gewonnen, nu win ik eindelijk ook een keer de Krawatencross. Hier doe ik veel mensen in het dorp een plezier mee.”

Van Aert neemt morgen afscheid van het veld in de wedstrijd in Merksplas. Als die doorgaat. Het voetbal op het hoogste niveau is intussen afgelast. Van Aert: “Er is nog een verschil tussen sport en spel”, grijnsde de Kempenaar. “De cross zullen ze niet meteen afgelasten.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.