Diamant voor bekend bloemistenkoppel uit de Hoekskensstraat

Maria is na 60 jaar nog altijd een geschenk uit de hemel voor André

Het is nog geen Valentijn, maar mooier wordt een liefdesverklaring niet meer de komende week: "Een geschenk uit de hemel" noemde diamanten jubilaris André Naudts zijn echtgenote Maria Cocquyt zaterdagmorgen op het gemeentehuis van Lochristi. Het gelegenheidsstrikje van burgemeester Yves Deswaene kreeg meteen nog een beetje meer glans bij de huldiging van het zestigjarige huwelijk van de (bekende) Lochristinaren.

Een delegatie feestvierders bij een jubileum op het gemeentehuis: het kan nogal eens verschillen. Zaterdag was de raadzaal meteen goed gevuld met de grote familie van het gepensioneerde bloemistenpaar André Naudts (84) en echtgenote Maria Cocquyt (ook 84) uit de Hoekskensstraat. Een beetje symbolisch ook, want de Naudtsen zijn uitgesproken familiemensen, met een warme entourage.

Zowel Maria (of was het toch Marja, vroeg de burgemeester zich af) als André komen uit landbouwgezinnen, en huwden in 1960. Geen onbelangrijk jaar, want ook voormalig koning Boudewijn en koningin Fabiola volgden 60 jaar geleden hun voorbeeld. Het leven van de diamanten jubilarissen stond al die tijd in het teken van de bloemisterij, bijna een halve eeuw lang. De bloem viel niet ver van de stengel, want zonen Dirk, Patrick en Kris zetten nagenoeg allen hun weg verder in dezelfde sector. "Een mooie grote familie, jullie genieten zo van een warme rijkdom", stelde Yves Deswaene.

Veel tijd voor hobby's hadden de jubilarissen door hun drukke leven niet, en dat is er niet op gebeterd, want als kranige tachtigers hebben ze nog steeds tijd te kort:  een kaartje leggen, een fietsvakantie, een strandwandeling, of gaan bollen, het zijn één voor één activiteiten die ze nog graag onderhouden. En er is natuurlijk de grote familie: negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen - de kleinsten ravotten zaterdagmorgen vrolijk rond in de raadzaal - mochten om beurten even een bescheiden Mexican wave uitvoeren in het gemeentehuis, kwestie van hun aanwezigheid duidelijk te maken.

De familie Naudts was de dag begonnen in stijl, want de vrolijk uitgelaten bende was met een originele oldtimerbus naar Dorp-West afgezakt. Een dak boven het feestelijke hoofd was overigens geen overbodige luxe, want het weer had het iets minder begrepen op een diamanten feestje. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio