Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Peter Bulckaen als Francine.   rr

‘Familie’-acteur Peter Bulckaen wordt mama van ‘#LikeMe’-ster

Peter Bulckaen als fabuleus ogende vrouw! Die volstrekt onverwachte transformatie komt er in de komedie Frank wordt Francine, met dank aan de inspirerende Bo Van Spilbeeck. 'Mama' Peter krijgt #LikeMe-ster Maksim Stojanac als zoon.

Het idee voor de nieuwe Vlaamse komedie komt van auteur en acteur Jeroen Maes, de bezieler achter producent Het Prethuis. “Dankzij de coming-out van Bo Van Spilbeeck, de VTM-journalist die nu als vrouw door het leven gaat, kwam ik op het idee. Ik vond het zeer moedig van haar. Het moet dan ook een komedie worden met respect voor het thema. Om goed geïnformeerd aan het schrijfproces te beginnen, kocht ik haar boek. Voor alle duidelijkheid: Frank wordt Francine is een fictief verhaal met fictieve personages. Bo mag wel een uitnodiging verwachten voor de première”, zegt Jeroen Maes.

Het is Peter Bulckaen, bekend van Familie, die een echtgenote (Leen Dendievel) en zoon (Maksim Stojanac) heeft, maar liever als vrouw door het leven zou gaan. De buurvrouw (Danni Heylen) is echter een roddeltante, dus zij wil het meteen rondbazuinen.

Een vrouw vertolken wordt de grootste uitdaging voor Peter. “Ik moet zoeken naar vrouwelijke kantjes”, stelt hij. “Ik heb ooit een vrouw gespeeld bij de plaatselijke amateurkring. Ik brak drie keer mijn valse nagels, mijn lippen moesten telkens bijgewerkt worden na een kop koffie of een sigaret, mijn jurk was steeds gekreukt en ik zat met mijn benen te ver open. Ik zal dus nog behoorlijk veel werk hebben aan de rol”, zegt Peter lachend.

De immens populaire Maksim Stojanac, door de Ketnetters pas nog gekozen tot Grave Gast van het Jaar, maakt als de zoon van Peter een theaterdebuut dat niemand verwachtte. “Veel mensen weten niet dat de opnames van een seizoen #LikeMe 'maar' 54 dagen in beslag nemen. Ik heb dus, naast de optredens, nog wel dagen vrij om in een voorstelling te spelen. Dit wordt heel plezant én ik kan veel bijleren.”

Net als in #LikeMe heeft het personage van Maksim geen doorsnee ouders. “Thuis heb ik mijn mama, papa en twee broers, bij #LikeMe kan ik rekenen op de steun van mijn twee tv-vaders en in het theater geniet ik van de zorgzaamheid van een papa die eigenlijk mama is. Ik zie mijn ouders doodgraag en zou hen voor geen geld van de wereld willen ruilen met de ouders van mijn personages, maar mijn papa's in #LikeMe doen toch wel aardig hun best”, aldus Maksim.

Frank wordt Francine opent op 4 maart 2021 en toert daarna door Vlaanderen. www.prethuis.be

Het beste van Enkel voor abonnees