Oscarwinnaars op het filmprogramma CC Leietheater

Oscarwinnaars op het filmprogramma CC Leietheater

De cast van Parasite kreeg de award voor 'Outstanding cast' Foto: AFP

Deinze / Nevele - De absolute winnaar van de avond van de Oscars van dit jaar was ‘Parasite’. Deze film was al te zien op de openingsfilm in Leietheater in december. Speciaal om de Oscaroverwinning te vieren wordt deze film in het Leietheater hernomen op 31 maart. Maar je kan ook nog een hele reeks andere Oscarwinnaars in Deinze op het witte doek zien.

'Het was onze ambitie om echte topfilms te brengen in ons cultureel centrum’, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu, ‘en met het huidig aanbod bevestigen we dit ook. De komende weken passeert de top van Hollywood in onze filmzaal op dinsdag en woensdag.’

Joaquin Phoenix won de Oscar voor Beste Acteur in ‘Joker’. Deze film is op woensdag 26 februari te zien. ‘1917’ was genomineerd voor tien beeldjes en kaapte drie Oscars weg, waaronder Beste Cinematografie en Visuele Effecten. Deze film is te zien op woensdagen 4 en 11 maart. Renée Zellweger won de Oscar voor Beste Actrice in ‘Judy’, die in april geprogrammeerd is. Verder staan ook nog ‘Little Women’, de prijs voor beste kostuums, en ‘Jojo Rabbit’, een Oscar voor Beste Aangepast Scenario, in mei op het filmprogramma.

31 maart wordt een gala-avond met de herneming van ‘Parasite”, de Oscar voor beste film.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio