Man laat vrienden tanken op kosten van ex-werkgever, maar vraagt de vrijspraak

Man laat vrienden tanken op kosten van ex-werkgever, maar vraagt de vrijspraak

Foto: Photo News

Heist-op-den-Berg -

Een man uit Heist-op-den-Berg die vrienden liet tanken met een tankkaart van zijn ex-werkgever, riskeert twaalf maanden cel en een boete van 400 euro. De beklaagde vraagt de vrijspraak of een straf met uitstel.

Beklaagde Luc D. werkte in 2018 voor een koeriersbedrijf in Putte. Toen na zijn ontslag bleek dat de tankkaart van D. nog actief was, ging de bedrijfsleiding klacht indienen bij de politie. Het onderzoek wees uit dat er een tiental keren mee getankt werd door vrienden van D. “Voor een tankbeurt van 65 euro vroeg hij aan zijn vrienden 50 euro. Aan de politie verklaarde D. dat hij dat deed omdat zijn loon niet volledig was uitbetaald. Het was de enige manier om wat van mijn loon gerecupereerd te krijgen”, luidde D. zijn verklaring in het politieverslag.

In december kreeg D. van de rechter voor deze feiten bij verstek twaalf maanden cel. Hij had beroep aangetekend tegen deze uitspraak en kwam nu aan de rechter de vrijspraak of een straf met uitstel vragen.

Twee vrienden van D., die medewerking verleende aan de fraude, kregen een celstraf van twee maanden en een werkstraf van 45 uur. Aan de opgelichte werkgever werd een schadevergoeding toegekend van 750 euro.

Of D. op een milder vonnis kan rekenen, zal op 9 maart geweten zijn.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio