Corrigeer
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Een investeringsfirma neemt zo goed als zeker de in zwaar onweer verkerende lingerieketen Victoria’s Secret over.  AFP

Victoria’s Secret zo goed als verkocht

Het Amerikaanse winkelconcern L Brands is het bijna eens geworden over de verkoop van zijn dochterbedrijf Victoria’s Secret aan investeerder Sycamore Partners. De lingerieketen stond al enige tijd in de etalage.

De zaken bij Victoria’s Secret gaan al een tijdje minder goed. Dat leidde tot het instappen van een activistische aandeelhouder bij het bedrijf. Die drong aan op de verkoop van de lingerieketen, bekend van haar push-upbeha’s en modeshows met topmodellen, de zogenoemde Angels. Volgens Amerikaanse media zou de deal deze week bekend worden gemaakt.

Ook de positie van topman en grootaandeelhouder Les Wexner wankelt. De 82-jarige Wexner, die al 57 jaar aan het roer staat van L Brands, ligt niet alleen onder vuur wegens de slechte resultaten van Victoria’s Secret, maar ook wegens zijn banden met miljardair Jeffrey Epstein. Die pleegde vorig jaar in de cel zelfmoord. Hij werd verdacht van kindermisbruik en het opzetten van een crimineel netwerk voor de handel in tienermeisjes.(krs, blg)

Het beste van Enkel voor abonnees