Een deel van Bisdonkstraat en Bokstraat wordt opnieuw aangelegd

Zulte - In Machelen gaat de gemeente Zulte een aantal steenslagwegen opnieuw aanleggen. Het gaat meer bepaald om de Bisdonkstraat en de verbindingsweg tussen de Lange Dreef en de Bokstraat in Machelen. De werken starten op 17 februari en duren vijf weken.

Het gemeentebestuur wil de steenslagwegen heraanleggen in de Bisdonkstraat, tussen de Stokstormstraat (grens met Petegem) en Bisdonkstraat 2.  Tegelijk wordt ook de verbindingsweg tussen de Lange Dreef, ter hoogte van huisnummer 4, en de Bokstraat onder handen genomen. De Lange Dreef zelf werd vroeger al aangelegd als trage weg.

De werken omvatten de aanleg van een tweesporenpad in asfalt in de doorgaande straten tussen Lange dreef en Bokstraat en Bisdonkstraat. Ter hoogte van Bisdonkstraat 2 wordt een tractorsluis voorzien. De wegen naar afzonderlijke woningen zoals Lange Dreef 4 en Bisdonkstraat 4 worden een tweesporenpad in steenslag.

De werken worden gefaseerd uitgevoerd. Als er een weg opgebroken wordt, vraagt de gemeente aan de bewoners hun huisafval te verzamelen aan het begin of het einde van de werfzone. De ophaaldiensten rijden immers niet over een tijdelijke werfweg of steenslagverharding. Dat gebeurt zoals altijd ten vroegste om 18 uur de dag voor de ophaling. De ophaling gebeurt op hetzelfde tijdstip als vroeger.            .

De werken worden uitgevoerd door aannemer Van Robays uit Machelen en zijn gepland vanaf 17 februari 2020. We werken duren vijf weken, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De grote wegen- en rioleringswerken in de Bokstraat, Schrijversstraat en Eikstraat gebeuren in 2021.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio