46 dagen na zijn opvallend vertrek uit Oostende: Cypriotische club ontslaat Kare Ingebrigtsen

46 dagen na zijn opvallend vertrek uit Oostende: Cypriotische club ontslaat Kare Ingebrigtsen

Foto: BELGA

Welgeteld 46 dagen heeft het avontuur van de Noor Kare Ingebrigtsen bij het Cypriotische Apoel Nicosia geduurd. De coach, wiens afscheid van Oostende tijdens de competitiewedstrijd tegen Charleroi werd aangekondigd, werd deze keer zelf op straat gezet door zijn nieuwe werkgever.

Lees ook. Coach Kare Ingebrigtsen blikt terug op zijn plotse vertrek bij KV Oostende: “De financiële zorgen van de club speelden mee”

Het vertrek van Ingebrigtsen zorgde destijds voor heel wat ophef, vooral omdat KV Oostende zich genoodzaakt zag het nieuws te bevestigen terwijl het eerste elftal een competitiewedstrijd afwerkte op het veld van Charleroi. Ingebrigtsen ontkende aanvankelijk nog maar kon achteraf alleen maar zijn vertrek bevestigen.

Lang heeft de Noor echter niet kunnen genieten van zijn nieuwe club. De 54-jarige Ingebrigtsen boekte wisselvallige resultaten bij de club uit de hoofdstad: in acht wedstrijden werd er vier keer gewonnen, twee keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Niet voldoende voor een team dat elk jaar voor de titel wil gaan en dit seizoen in het klassement niet verder komt dan de derde plaats, op vijf punten van leider Anorthosis.De nederlaag vorige weekend op het veld van Larnaca (1-0, red) was de druppel die de emmer deed overlopen.

Ingebrigtsen was nog maar sinds het begin van het seizoen aan de slag bij Oostende, waar hij een contract voor twee jaar had ondertekend. Ook in Oostende waren de resultaten niet al te spectaculair: bij zijn vertrek stond het team reeds op de op twee na laatste plaats in de Jupiler Pro League.

Voordien was de voormalige Noorse international in eigen land als trainer bij Ranheim (2007), FK Bodö/Glimt (2008-2011) en Rosenborg (2014-2018) aan de slag.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.