Gentse stadsbrouwerij bij tien beste nieuwe brouwers ter wereld

Gentse stadsbrouwerij bij tien beste nieuwe brouwers ter wereld

Foto: fvv

Gent -

Het Gentse ‘DOK Brewing Company’ is door de toonaangevende bierwebsite Ratebeer gekozen als één van de beste tien nieuwe brouwerijen over de hele wereld. Een fikse bekroning voor de jonge stadsbrouwerij aan Dok Noord die scoort met bieren zoals Uw Dikke Ma Zit Aan De Zuid IPA.

Ratebeer is een invloedrijke website waar tienduizenden bierliefhebbers van over de hele wereld bieren beoordelen en catalogeren. De website is in handen van AB Inbev en is een van de grootste online beer community’s ter wereld. Elk jaar reikt Ratebeer een aantal prestigieuze prijzen uit aan de brouwerijen die de beste recensies krijgen.

In de lijst met de tien beste nieuwe brouwers van over de hele wereld prijken dit jaar, naast Poolse, Amerikaanse, Duitse en Britse brouwers, liefst drie Belgische namen: Brasserie Atrium uit Marche-en-Famenne, La Source Beer Co. uit Brussel en DOK Brewing Company uit Gent.

Extreme bieren

DOK Brewing Company bestaat uit de brouwers achter drie jonge Gentse bieren – Pils 13, Hedonis Ambachtsbier en L’Arogante. Die sloegen in 2018 de handen in elkaar om een oude transformatorhal midden op de site van Dok Noord om te bouwen tot een moderne brew pub. In mei 2018 opende DOK Brewing Company de deuren.

Met een op maat gemaakte brouwinstallatie, die werd samengesteld in Zuid-Afrika, wordt sindsdien het ene na het andere bier gebrouwen: toegankelijke pils of blonde bieren, maar ook extremere bierstijlen zoals gitzwarte stout, troebele en bittere india pale ale of een zure berliner weisse. Dertig tapkranen voorzien liefhebbers van voldoende keuze.

Vorige maand bracht DOK Brewing Company nog acht lokale brouwers samen om een bier te brouwen voor het Van Eyckjaar in Gent. Ze inspireerden zich op de 75 kruiden en planten die Van Eyck op het Lam Gods schilderde.

LEES OOK Welkom bij DOK Brewing Company, de nieuwste stadsbrouwerij van Gent

Gentse stadsbrouwerij bij tien beste nieuwe brouwers ter wereld
Foto: DVH
Gentse stadsbrouwerij bij tien beste nieuwe brouwers ter wereld
Foto: DVH

Uw Dikke Ma Zit Aan De Zuid

De bieren van DOK Brewing zijn meestal enkel in de brew pub zelf te proeven, al zijn in enkele biercafés in Gent en Vlaanderen af en toe ook met hun bier te vinden. De bieren worden af en toe ook in blik gestoken en ter plaatse verkocht.

De namen van de bieren van DOK Brewing vallen ook op. Zo hebben ze al bieren uitgebracht met de naam Uw Dikke Ma Zit Aan De Zuid IPA, Met Je Moer Tegen De Dampoort IIPA, Tjiepmuile en ‘T Is Caramelk Trut.

Ook de Gentse microbrouwerij Brouwbar, gelegen in Oudburg, werd bekroond door Ratebeer. Brouwbar wordt samen met DOK Brewing Company genoemd als een van de vier beste brouwcafés van België. Naar goede gewoonte prijkt ook Dranken Geers uit Oostakker op de lijst van Ratebeer, als een van de beste bierwinkels van België.

LEES OOK Twee van de vijf beste bierwinkels van het land liggen in Gent

Gentse stadsbrouwerij bij tien beste nieuwe brouwers ter wereld
Foto: Ratebeer.com
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio